Головна Новини Суспільство медицина Медики назвали два незвичайні симптоми у пацієнтів зі штамом "Омікрон"
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали два незвичайні симптоми у пацієнтів зі штамом "Омікрон"

За словами експертів, симптоми сприймають як ГРВІ

16 грудня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Медики з Південно-Африканської Республіки (ПАР) розповіли про два незвичайні симптоми, що виникають у людей, інфікованих мутацією коронавірусу "Омікрон". Про це пише ТСН, посилаючись на видання The Sun.

Медики назвали два незвичайні симптоми у пацієнтів зі штамом "Омікрон"

Медики назвали два незвичайні симптоми у пацієнтів зі штамом "Омікрон" - фото з відкритих джерел

Зазначається, що у таких пацієнтів виникають біль у попереку, а також першіння у горлі. Крім того, фахівці наголосили, що штам коронавірусного захворювання "Омікрон" стає причиною госпіталізації хворих на 23% рідше, ніж "Дельта".

Африканські медики наголосили на необхідності дотримання самоізоляції у разі виявлення симптомів зараження, щоб знизити ризик поширення інфекції. Експерти додали, що багато хворих можуть прийняти симптоми, зокрема дискомфорт у горлі, за звичайний ГРВІ.

Нагадаємо, деякі інфіковані "Омікроном" пацієнти скаржаться на сильну пітливість, аж до промокання білизни та одягу. Крім того, у таких хворих відзначають лихоманку та сухий кашель.

Зазначимо, що за результатами дослідження вчених Університету Гонконгу, мутуючий і небезпечніший штам коронавірусу "Омікрон" здатний розмножуватися в бронхах людини приблизно в 70 разів активніше, ніж штам "Дельта". Вчені припускають, що саме в цьому і криється розгадка того, що ця мутація вважається заразнішою, ніж попередні штами коронавірусу і тому набагато швидше передається від хворої людини до здорової.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" – Михайло Радуцький розповів, що в Україні найближчим часом може з'явитися штам "Омікрон". Це пов'язано з тим, що мутація вже поширюється у сусідніх країнах, як у тій самій Польщі чи Німеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини