Головна Новини Суспільство медицина Масова вакцинація від коронавірусу: лікар назвав головні проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Масова вакцинація від коронавірусу: лікар назвав головні проблеми

Поки не зрозуміло, як організовуватиметься вакцинація «на місцях»

23 лютого 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Організувати вакцинопрофілактику в Україні буде не зовсім просто. Така думка лікаря-інфекціоніста Андрія Александріна прозвучала в прямому ефірі каналу "Україна 24".

Масова вакцинація від коронавірусу: лікар назвав головні проблеми

Лікар-імунолог виділив кілька проблем масової вакцинації в Україні. Фото: Shutterstock

На переконання спеціаліста, українська медична система не зовсім готова до швидкого старту масової вакцинації населення від коронавірусу. Низка проблем, що проходить крізь одразу кілька суспільних сфер, може відчутно вплинути на швидкість та якість зроблених щеплень.

По-перше, стверджує Андрій Александрін, в Україні існує проблема із підготовкою медичного персоналу. Вітчизняні лікарі ще не стикалися із хворобою, схожою на COVID-19, тож і препарат, який захищає імунну систему від впливу коронавірусу, для них новий. І хоча навчитися не буде проблемою, початково необізнаність медиків може сповільнювати процес.

По-друге, особливі умови зберігання вакцини. Препарат від коронавірусу доволі "примхливий", отож для нього потрібно організувати спеціальний холодовий ланцюг. Александрін впевнений, що це може спричинити додаткові непорозуміння.

"По-третє" напряму випливає із попереднього пункту. Адже якщо у столиці та більшості великих міст процес вакцинації від коронавірусу ще можна якось контролювати і направляти, то у регіонах, "на місцях", це важкувато зробити. Саме тому лікар-інфекціоніст окремо виділяє організацію масових щеплень від COVID-19 на так званій "периферії", як проблему.

"Якщо ми говоримо про організацію процесу, то з боку нашого уряду є величезна кількість питань, і поки ми не отримали достатньої кількості відповідей на те, щоб це було безпечним процесом", — зазначив спеціаліст.

Водночас медик загалом схвалює наближення процесу вакцинації. Також Александрін підтримує придбання вакцини виробництва компанії AstraZeneca, називаючи розробки фірми брендовими серед імунобіологічних препаратів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що саме відомо про препарат COVISHIELD, яким планують розпочати масову вакцинацію українців.

Також на порталі вдасться дізнатися, коли вдасться записатися на щеплення проти коронавірусу та які області першими отримають необхідну вакцину



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини