Головна Новини Суспільство медицина Названо області України, які першими отримають вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо області України, які першими отримають вакцини від коронавірусу

Препарат буде транспортовано 11 автомобілями

23 лютого 2021, 15:47
Поділіться публікацією:

Заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів, які області першими зможуть отримати препарат для вакцинації проти коронавірусного захворювання. За словами головного санітарного лікаря, це будуть Вінницька, Чернігівська, Житомирська, Черкаська та Київська області, передає "РБК-Україна".

Названо області України, які першими отримають вакцини від коронавірусу

Названо області України, які першими отримають вакцини від коронавируса - фото з відкритих джерел

"Першими вакцини отримають Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир, Вінниця", — сказав Віктор Ляшко.

Заступник міністра також пояснив, з чим пов'язана часова нерівномірність отримання регіонами препарату. За його словами, вся справа в логістичних особливостях за маршрутами в різні області країни. Ляшко стверджує, що відправлення вакцин відбудеться одночасно. Препарат буде транспортовано 11 автомобілями.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що вакцина від коронавірусу AstraZeneca (Covishield) є найефективнішою і найкращою з усіх на сьогодні. Covishield або AZD1222 — препарат, який є аналогом, виготовленим за ліцензією Oxford-Astra Zeneca. Після вакцинації виробляється поверхневий спайковий білок, який змушує імунну систему атакувати коронавірус, якщо він пізніше заразить організм. Деякі після щеплення відчувають втому, озноб, нудоту, головний біль.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що безкоштовно зробити щеплення від коронавірусу зможуть всі охочі українці. Урядом країни була розроблена спеціальна "дорожня карта", яка передбачає пріоритет вакцинації людей з групи ризику, а також співробітників "критичних для держави" структур. Це пов'язано з тим, що доступ до препарату на ринку обмежений, і, відповідно, з неможливістю прищепити всіх громадян одночасно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини