Головна Новини Суспільство медицина CoviShield: що Зеленський говорить про цю вакцину
commentss НОВИНИ Всі новини

CoviShield: що Зеленський говорить про цю вакцину

Перша партія індійської вакцини CoviShield може прибути в Україну вже сьогодні

23 лютого 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заявив, що вакцина від коронавірусу Covishield є найбільш ефективною і найкращою з усіх на сьогодні. Про це він повідомив в ході пресконференції, проведеної під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура".

CoviShield: що Зеленський говорить про цю вакцину

В Україну завезуть 500 тисяч доз вакцини CoviShield - фото: з відкритих джерел

Так, за словами глави держави, вакцина прямує в Україну з Індії. Сьогодні вона вже в дорозі. Перша партія містить 500 тисяч доз вакцин. Очікується, що вже сьогодні вона буде завезена в Україну. Однак точно сказати поки не можна. Це пов'язано з тим, що літак летить не безпосередньо в Україну з-за деяких логістичних проблем.

Covishield або AZD1222 - препарат є аналогом, виготовленим за ліцензією Oxford-Astra Zeneca. Після вакцинації виробляється поверхневий спайковий білок, який змушує імунну систему атакувати коронавірус, якщо він пізніше заразить організм. Деякі після щеплення відчувають втому, озноб, нудоту, головний біль.

Вчора, 22 лютого 2021, в МОЗ зареєстрували вакцину проти COVID-19 Covishield для екстреного медичного застосування. У I-II кварталі 2021 року очікується поставка від 2,2 до 3700000 доз вакцин.

Заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко зазначив, що кожні сім чи десять днів в Україні буде завозитися нова партія даної вакцини. Що стосується AstraZeneca і Pfhizer, то їх повинні були привезти в країну в кінці лютого. Однак вийшло так, що дату довелося змістити на початок березня.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що були названі звички, які збільшують ризик ускладнень при COVID-19, а також про те, що Pfizer зробила сенсаційну заяву про свою вакцину від Covid-19.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини