Головна Новини Суспільство медицина Ляшко розповів, за яких умов можуть скасувати масковий режим в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів, за яких умов можуть скасувати масковий режим в Україні

Щоб скасували масковий режим в Україні, понад 70-80% громадян повинні бути повністю вакциновані

16 жовтня 2021, 13:38
Поділіться публікацією:

Питання про скасування маскового режиму буде актуальним тоді, коли більшість громадян України будуть вакциновані від COVID-19. Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Ляшко розповів, за яких умов можуть скасувати масковий режим в Україні

Віктор Ляшко, фото з відкритих джерел

Віктор Ляшко називає цифри вакцинації, за яких може бути розглянуто питання про скасування маскового режиму.

"Давайте доженемо вакцинацію до 70-80%, далі ми будемо сідати й разом приймати рішення, чи можемо ми вже позбутися масок на обличчі чи ні", — говорить Віктор Ляшко.

Міністр наводить приклади нехтування вакцинацією. За його словами, понад 97% госпіталізованих людей з коронавірусом у вересні були без щеплення. 98% осіб старшого віку, які померли, також не зробили щеплення.

Зараз в Україні працює 900 мобільних бригад, які будуть перевіряти громадян на дотримання санітарних норм. За словами Віктора Ляшка, маски повинні носити всі, навіть ті, хто пройшов повний курс вакцинації.

Раніше портал "Коментарі" писав, коли в Україні можуть скасувати карантин. Він може бути скасований навесні 2022 року, однак за умови — необхідно робити щеплення проти коронавірусного захворювання. Крім того, міністр охорони здоров'я підкреслив, що навіть щеплені громадяни повинні носити маски, тому що такі люди можуть бути переносником збудника коронавірусної інфекції.

Також МОЗ розширить перелік професій, працівникам яких доведеться вакцинуватися. Віктор Ляшко зазначив, на наступному етапі уряд має намір дати рекомендації про обов'язкову вакцинацію на місцях працівників комунальних підприємств.

За словами Віктора Ляшка, потрібно до 10 днів, щоб узгодити всі моменти, і можна буде запускати чергову хвилю вакцинації на місцях. Після того, як документ про обов'язкову вакцинацію буде зареєстрований у Мін'юсті, буде підготовлено відповідне розпорядження для регіонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

16 жовтня 2021, 13:23

Ковид не входит в перечень болезней для которых нужна обязательная вакцинация. Так что иди ты на йух , Иуда!


Новини