Головна Новини Суспільство медицина Ляшко розповів, чому в Україні зростає захворюваність на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів, чому в Україні зростає захворюваність на COVID-19

Зростання нових випадків було прогнозованим

17 вересня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

За словами очільника Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшка, збільшення кількості нових випадків коронавірусного захворювання в Україні пояснюється входом країни в епідеміологічний сезон ГРВІ. Міністр стверджує, що зростання захворюваності було прогнозованим. Про це Ляшко заявив в ефірі "24 каналу", пише видання OBOZREVATEL.

Ляшко розповів, чому в Україні зростає захворюваність на COVID-19

Віктор Ляшко - фото з відкритих джерел

Голова МОЗ підкреслив, що в Україні готові до нових пацієнтів із COVID-19.

"Ми зайшли в епідсезон ГРВІ, та прогнозовано у нас зростає кількість випадків коронавірусу. Ми до цього готувалися і розуміємо, що це невідворотний процес. Кількість випадків буде збільшуватися", — сказав міністр.

Крім того, за словами Ляшка, ще однією причиною зростання захворюваності на коронавірус в Україні є температурні умови, а також те, що вірус здатний швидше поширюватися серед людей. Також збільшення кількості випадків інфікування провокує старт навчального року.

Міністр охорони здоров'я додав, щоб українці повернулися до "докороновірусного" життя, потрібно робити щеплення проти COVID-19.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" говорилося, що за словами лікаря Євгена Дубровського, люди, які перенесли COVID-19, можуть інфікуватися повторно, проте вкрай рідко. Найчастіше коронавірус повторно з'являється у пацієнтів з дефектами імунітету, що не дозволяє сформувати повноцінний захист від вірусу.

Також портал писав про те, що вчені з'ясували причину важкого перебігу коронавірусного захворювання. Фахівці вважають, що все через антитіла, які діють проти тканин людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини