Головна Новини Суспільство медицина Ляшко назвав важливі відмінності "Омікрону" від інших мутацій коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко назвав важливі відмінності "Омікрону" від інших мутацій коронавірусу

"Омікроном" частіше стали заражатися діти

20 січня 2022, 11:04
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів, що вирізняє коронавірусну мутацію "Омікрон" від інших варіантів інфекції. Так, інкубаційний період південноафриканського штаму набагато коротший. Про це глава МОЗ повідомив під час брифінгу, передає видання РБК-Україна.

Ляшко назвав важливі відмінності "Омікрону" від інших мутацій коронавірусу

Віктор Ляшко - фото з відкритих джерел

Від інших варіантів інфекції "Омікрон" відрізняє наступне:

— людина, що підхопила цю мутацію, може заражати інших вже у першу добу після інфікування;

— за попередніми даними, у "Омікрону" більш короткий інкубаційний період, який становить 2-5 днів, передається у сім разів швидше, ніж домінуючий в Україні варіант коронавірусу "Дельта";

— у пацієнтів найчастіше відзначають біль у горі (53% випадків; для інфікованих "Дельтою" — 34%). При цьому дослідники зазначають, що цей симптом не можна назвати специфічним саме для південноафриканського штаму;

— "Омікроном" частіше стали заражатись діти, порівняно з іншими мутаціями.

Нагадаємо, що раніше у Міністерстві охорони здоров'я опублікували перелік симптомів, які найчастіше зустрічаються у пацієнтів, інфікованих мутацією "Омікрон". У МОЗ зазначили, що ознаки не суттєво відрізняються від штаму "Дельта", найбільш поширеного на території України.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що відомий лікар Євген Комаровський розповів, наскільки заразний південноафриканський штам коронавірусу "Омікрон". Зокрема, педіатр порівняв його з кіром та зазначив, що для боротьби з цією мутацією не будуть ефективні існуючі протиепідемічні правила, як носіння медичних масок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини