Головна Новини Суспільство медицина Ляшко назвав області, які невдовзі перейдуть у червону карантинну зону
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко назвав області, які невдовзі перейдуть у червону карантинну зону

"Червона" карантинна зона збільшується через активне поширення штаму "Омікрон"

3 лютого 2022, 08:20 comments2630
Поділіться публікацією:

Захворювання на штам "Омікрон" продовжує поширюватися Україною і вже відразу 9 областей претендують на те, щоб потрапити в "червону" зону епідеміологічної небезпеки. Насамперед йдеться про Львівську, Вінницьку, Волинську, Донецьку, Житомирську, Закарпатську, Одеську, Сумську та Хмельницьку області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила голова МОЗ Віктор Ляшко під час засідання Комітету ВР з питань здоров'я нації, пише "Українфом".

Ляшко назвав області, які невдовзі перейдуть у червону карантинну зону

Карантин. Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, на сьогоднішній день дві області вже опинилися у "червоній" карантинній зоні. Також 9 областей можуть перейти туди найближчим часом.

Віктор Ляшко пояснив, що головна підстава для того, щоб перевести той чи інший регіон до "червоної" карантинної зони, безпосередньо пов'язана зі зростанням рівня госпіталізації і, отже, завантаженістю ліжко-місць в інфекційних лікарнях. Посилення карантинних обмежень потрібне для того, щоб зняти тиск на систему охорони здоров'я в областях та уповільнити поширення коронавірусу.

Читайте на порталі "Коментарі" – головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявив, що найближчим часом штам "Омікрон", який активно розповсюджується Україною, витіснить попередній штам "Дельту". Загалом у МОЗ прогнозують, що пікові захворювання "Омікроном" варто очікувати за кілька тижнів – у середині лютого.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – штам "Омікрон" набагато небезпечніший за попередні штами COVID-19, дуже сильно страждають діти. У деяких областях завантаженість дитячих відділень "ковидних" лікарень на рівні 70-80%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини