Головна Новини Суспільство медицина Ляшко: Довідка про Covid-вакцинацію для подорожей буде видаватися безкоштовно
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко: Довідка про Covid-вакцинацію для подорожей буде видаватися безкоштовно

Довідка видаватиметься безкоштовно після дворазового введення Covid-вакцини

10 березня 2021, 12:37
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко заявив, що українці в найближчому майбутньому зможуть безкоштовно отримати міжнародне свідоцтво про проходження вакцинації від Covid-19 для перетину кордону, якщо така вимога буде введена якоюсь країною. Про це повідомляє РБК-Україна.

Ляшко: Довідка про Covid-вакцинацію для подорожей буде видаватися безкоштовно

Віктор Ляшко - фото з відкритих джерел

"Є міжнародні медико-санітарні правила, є додаток номер шість до цих правил, який чітко прописує форму і вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію. І поки ніяких інших паспортів ми не впроваджуємо", — пояснив Ляшко.

За словами головного санітарного лікаря, довідка буде видаватися безкоштовно після дворазового введення Covid-вакцини.

Нагадаємо, що раніше глава МОЗ Максим Степанов заявив, що нові штами коронавірусу Covid-19, "британський" і "південноафриканський", є більш заразними і небезпечними для людського організму. Він зазначив, що крім органів дихання новий вид коронавірусу почав вражати нирки, печінку і центральну нервову систему людини. Також міністр додав, що через поширення нових штамів інфекції ряд світових країн вже посилив карантинні обмеження.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Максим Степанов заявив, що до кінця літа 2021 року в Україні може з'явитися платна вакцинація від коронавірусу Covid-19, яка буде відбуватися в приватних клініках.

Також у ВООЗ повідомили, що новий штам коронавірусу, який називають "британським", виявили вже в 111 країнах світу. Кількість смертей від нього за минулий тиждень склала 60 323 (на 6% менше періоду тижнем раніше). Зазначається, що зростання захворюваності за минулий тиждень було обумовлено збільшенням кількості хворих в країнах східного Середземномор'я (10%), Африканському регіоні (10%) і Європі (4%).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

"Веселка"

10 березня 2021, 22:12

"Веселка" Источник: https://society.comments.ua/news/medicine/lyashko-spravka-o-covid-vakcinacii-dlya-puteshestviy-budet-vydavatsya-besplatno-673338.html?utm_source=iua © Comments.ua


Новини