Головна Новини Суспільство медицина Втричі заразніший і вражає не тільки легені: Степанов про новий штам Covid
commentss НОВИНИ Всі новини

Втричі заразніший і вражає не тільки легені: Степанов про новий штам Covid

Крім органів дихання новий вид коронавірусу почав вражати нирки, печінку та центральну нервову систему

9 березня 2021, 10:31
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що нові штами коронавірусу Covid-19, "британський" і "південноафриканський", є більш заразними і небезпечними для людського організму. Про це він повідомив під час брифінгу 9 березня.

Втричі заразніший і вражає не тільки легені: Степанов про новий штам Covid

Степанов про коронавірус в Україні - фото з відкритих джерел

"Цей штам коронавірусу відрізняється коротким інкубаційним періодом, 1-3 дні, втричі більшою заразністю, зменшенням частки безсимптомів або легких форм захворювання і, на жаль, високою смертністю", — повідомив Степанов.

Він зазначив, що крім органів дихання новий вид коронавірусу почав вражати нирки, печінку та центральну нервову систему людини.

Також міністр додав, що через поширення нових штамів інфекції ряд світових країн вже посилив карантинні обмеження.

Нагадаємо, що раніше вчені і медики з Америки були стурбовані трьома новими штамами коронавірусного захворювання. Мутований вірус був вперше виявлений на території Бразилії та названий P.1. Від також був зафіксований в шести американських штатах і Японії. Повідомляється, що даний штам був виявлений у людей, які вже одужали від коронавірусу, що збільшує ризик, що цей вид може призводити до повторного зараження через його стійкість до антитіл.

Як раніше повідомляли "Коментарі", головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, які категорії українців поки не повинні вакцинуватися проти коронавірусу. Всього існує чотири основних протипоказання до препарату Covishield, який зараз використовують вітчизняні медики.

Також раніше "Коментарі" розповідали, як швидко проявляються симптоми коронавірусу після контакту з вже хворою людиною. Лікарі нагадують, що як тільки ви помітили у себе перші симптоми хвороби, то слід зробити тест на антиген або ПЛР-тест на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини