Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ: «Британський» штам Covid виявили вже в 111 країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ: «Британський» штам Covid виявили вже в 111 країнах

Минулого тижня "британський" штам коронавірусу зафіксували ще в 5 країнах

10 березня 2021, 11:34
Поділіться публікацією:
Новий штам коронавірусу, який називають "британським", виявили вже в 111 країнах світу. Про це йдеться в щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоров'я за 9 березня.

За даними ВООЗ, "британський" штам коронавірусу — різновид коронавірусу VOC-202012/01, лінії B.1.1.7 — минулого тижня зафіксували ще в 5 країнах. Також повідомляється, що "південноафриканський" штам коронавірусу, який отримав маркування 501Y.V2, лінії B.1.351, зафіксований ще в 3 країнах, а в цілому — в 58.

ВООЗ: «Британський» штам Covid виявили вже в 111 країнах

Коронавірус у світі - фото з відкритих джерел

Різновид коронавірусу, зафіксованого раніше в Бразилії і Японії, був підтверджений ще в 3 країнах, тепер він присутній в 32 державах.

За підрахунками організації, всього за тиждень з 1 по 7 березня у світі було зафіксовано 2 734 381 новий випадок захворювання Covid-19, що на 2% більше, ніж за попередній тижневий період.

Зазначається, що ріст захворюваності за минулий тиждень був обумовлений збільшенням кількості хворих в країнах східного Середземномор'я (10%), Африканському регіоні (10%) і Європі (4%), тоді як незначні спади спостерігалися в Північній і Південній Америці (зменшення на 2%), Південно-Східній Азії (на 2%) і Західно-Тихоокеанському регіоні (на 6%).

Кількість смертей за минулий тиждень склала 60 323 (на 6% менше періоду тижнем раніше).

Нагадаємо, що раніше Максим Степанов заявив, що нові штами коронавірусу Covid-19, "британський" і "південноафриканський", є більш заразними і небезпечними для людського організму. Він зазначив, що крім органів дихання новий вид коронавірусу почав вражати нирки, печінку і центральну нервову систему людини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини