Головна Новини Суспільство медицина Лікарка розповіла, кому потрібна третя доза вакцини від COVID-19.
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарка розповіла, кому потрібна третя доза вакцини від COVID-19.

Фахівець зазначила, що існує два різновиди третьої дози вакцини проти коронавірусу

14 грудня 2021, 14:36
Поділіться публікацією:

В Україні дозволено введення третьої дози вакцини проти коронавірусної інфекції. Лікар-епідеміолог Людмила Мухарська в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла, кому необхідне додаткове щеплення.

Лікарка розповіла, кому потрібна третя доза вакцини від COVID-19.

Лікарка розповіла, кому потрібна третя доза вакцини від COVID-19 - фото з відкритих джерел

За словами медика, існує два різновиди третьої дози. Перша — якраз та, про яку і йдеться, додаткова. Це щеплення показано людям, імунна система яких недостатньо сильна. Друга — бустерна доза, яку пізніше вводитимуть усім іншим, хто не має описаного стану.

"Лікарі не будуть спеціально пропонувати попередньо зробити аналіз на антитіла, але кожна людина може за бажанням зробити. Або лікар скаже, а людина сама буде вирішувати, робити дослідження або просто зробити третє щеплення", — пояснила Мухарська.

Нагадаємо, що, за словами головного санлікаря України Ігоря Кузіна, отримати додаткове щеплення зможуть окремі категорії українців. Зокрема, йдеться про громадян із онкозахворюваннями, ВІЛ, які після трансплантації органів та інші. Додаткове щеплення будуть вводити через 28-90 днів після другої дози, незалежно від типу вакцинації.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що британські вчені дійшли висновку, що повний курс вакцинації проти коронавірусного захворювання не дають гарантій захисту від нової мутації "Омікрон", яка вже активно розповсюджується по всьому світу.

Читайте також на порталі — у світі поширюються нові небезпечні штами коронавірусу "Омікрон" та "Дельта". У ВООЗ розповіли, який із штамів небезпечніший і може більше загрожувати людству. Перше, що вже підтверджено вченими та медиками – "Омікрон" має велику заразність і саме тому дуже швидко передається світом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини