Головна Новини Суспільство медицина Лікарі назвали несподіваний наслідок від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали несподіваний наслідок від коронавірусу

Фахівці заявили про розвиток різних патологій ендокринної системи

25 квітня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:

Французькі лікарі провели дослідження, під час якого з'ясували, що коронавірус може стати причиною розвитку захворювання щитовидної залози. Такого висновку дійшли фахівці з Відділення ендокринології та метаболічних захворювань госпіталю CHU-Larrey, пише "Лента.ру".

Лікарі назвали несподіваний наслідок від коронавірусу

Лікарі назвали несподіваний наслідок від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що COVID-19 може по-різному впливати на ендокринну систему, в тому числі провокувати розвиток захворювання підшлункової залози, гіпофіза, гонад і щитовидної залози.

Також вчені заявили про можливість запального ураження щитовидної залози, розвитку хвороби Хашиміто та інших патологій, пов'язаних з ендокринною системою, у пацієнтів із діагностованим коронавірусом. 

Нагадаємо, що в Україні спостерігається різке зменшення кількості нових випадків зараження коронавірусом. Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що станом на сьогодні, 25 квітня, в Україні зареєстрували 7930 нових випадків інфікування коронавірусом.

При цьому було проведено 54 270 тестувань для виявлення захворювання. COVID діагностували у 331 дитини і 98 медичних працівників. За весь час пандемії в країні виявили 2 025 271 випадок зараження коронавірусом, а також зареєстрували 42 323 летальних випадки.

Раніше портал "Коментарі" писав, що лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла, як впоратися з новими штамами коронавірусного захворювання.

Спеціаліст зазначила, що в Україні триває чергова хвиля захворюваності коронавірусом, яка за своїм перебігом перевищує попередню. Однак, за словами лікаря, з нею можна впоратися за допомогою вакцинації.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини