Головна Новини Суспільство медицина Лікар шокував невтішним прогнозом COVID-захворюваності в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар шокував невтішним прогнозом COVID-захворюваності в Україні

Відомий лікар Тарас Жиравецький спрогнозував, скільки українців може захворіти коронавірусом

5 квітня 2021, 07:50 comments1062
Поділіться публікацією:

Відомий український лікар Тарас Жиравецький зробив невтішний прогноз щодо подальшої ситуації з коронавірусом в Україні. Про це пан Тарас розповів в інтерв'ю виданню "Телеграф".

Лікар шокував невтішним прогнозом COVID-захворюваності в Україні

Лікар зробив невтішний прогноз щодо поширення коронавірусу в Україні. Фото: incrussia.ru

На думку медика, зараз в Україні близько ста тисяч інфікованих коронавірусом громадян. Якщо такі швидкі темпи зараження збережуться й надалі, вже через місяць кількість хворих на коронавірус може сягнути трьох мільйонів. Відповідно через три місяці ця цифра зросте до дев'яти мільйонів.

Тарас Жиравецький вважає, що сьогоднішні темпи вакцинації не дозволяють розглядати щеплення як дієвий засіб у боротьбі з поширенням COVID-19.

"Цієї кількості доз, яка прийшла до нас перший раз, явно недостатньо для того, щоб вакцинувати велику кількість населення", — підкреслив Тарас Жиравецький.

Натомість очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна повинна отримати 4,9 мільйона доз вакцини від коронавірусу Covid-19 у період із квітня по травень. Окрім того, глава МОЗ вважає, що Україна повинна почати розробляти свою власну вакцину.

Нагадаємо, що ситуація з коронавірусом в Україні набирає обертів. Відтак до "червоної зони" карантину можуть увійти ще три області. Які це регіони, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Служба безпеки України викрила і заблокувала мережу ботоферм, які поширювали неправдиву інформацію про вакцинацію в Україні. У фейкових інформаційних повідомленнях здебільшого йшлося про шкоду від щеплень, препарату, яким вакцинують громадян, і побічні ефекти від нього. В СБУ з'ясували, що ботоферма фінансувалася з території Російської Федерації. Чому Росії вигідно поширювати фейки про коронавірус в Україні? Як фейки про шкоду щеплень впливають на свідомість людей? Як протистояти неправдивій інформації? Відповіді на ці запитання читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини