Головна Новини Суспільство медицина Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив важливу заяву про вакцину від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив важливу заяву про вакцину від COVID-19

Степанов вважає, що Україні потрібно виробляти власну вакцину від COVID-19

3 квітня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов зробив важливу заяву про те, що Україна повинна почати розробляти свою власну вакцину. Про це він розповів в ефірі програми на телеканалі Україна 24.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив важливу заяву про вакцину від COVID-19

Максим Степанов заявив, що Україна повинна робити свою вакцину - фото: з відкритих джерел

Так, за словами Степанова, поки у світі йде війна за вакцини від коронавірусу, і водночас уряди країн вводять заборону на експорт вже оплачених вакцин, залишається лише один спосіб боротьби — створювати свою власну. Також міністр зазначив, що виробництво власної вакцини в Україні вже є не тільки в перспективі, а обов'язково буде зроблено.

"Потрібно внести в законодавство деякі зміни, оформити держзамовлення, дати чіткі гарантії нашим виробникам, що ми у них будемо викуповувати вакцину і вони будуть в пріоритет. Також, що їм не доведеться конкурувати з великими фармацевтичними компаніями", — сказав Степанов.

Міністр також підкреслив, що вакцини українського виробництва будуть дорожче. Однак завдяки цьому люди не будуть стояти в чергах на щеплення і будуть захищені. За цей величезний плюс можна переплатити, на думку Степанова.

Багато експертів у відповідь на заяву міністра відзначили, що у нас можна робити вакцину за ліцензією, наприклад, AstraZeneca.

"У нас в країні біореактора немає жодного, який синтез може робити. Про що ми говоримо? Для цього потрібно відродити це виробництво. Це можна зробити тільки таким способом", — заявив у відповідь Степанов.

Також міністр сказав, що зустрічався з представниками фармпідприємств і вони готові вкладатися в виробництво. Однак їм потрібно дати гарантію того, що вони будуть продавати свою вакцину.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Україні зареєстровано рекорд за кількістю викликів швидкої допомоги, а також про те, що лікар розповіла, хто найчастіше є переносником коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини