Головна Новини Суспільство медицина В Україні зареєстровано рекорд за кількістю викликів швидкої допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зареєстровано рекорд за кількістю викликів швидкої допомоги

Українці часто сильно переживають і дзвонять на 103, щоб проконсультуватися

2 квітня 2021, 23:35
Поділіться публікацією:








Система екстреної медичної допомоги в Україні зараз переживає період максимальної завантаженості. Так, 31 березня в нашій країні зафіксували історичний максимум звернень на номер 103. Всього з листопада минулого року до кінця березня поточного року система зафіксувала 35 705 звернень. Бригади екстреної медичної допомоги виїжджали на виклики 16 823 рази і провели 5025 госпіталізацій. Про це розповів керівник експертної групи з питань надання екстреної медичної допомоги департаменту медпослуг Міністерства охорони здоров'я України Олександр Данилюк.

В Україні зареєстровано рекорд за кількістю викликів швидкої допомоги

Екстренна швидка допомога

За його словами, зараз найбільше до екстреної медичної допомоги звертаються люди з ускладненнями на тлі COVID-19. Данилюк наголошує, що подібні піки звернень до швидкої допомоги спостерігаються, коли погіршуються погодні умови, які збільшують шанси отримати травму. Наприклад, схожа ситуація була в листопаді-грудні минулого року. Але зараз звернень навіть більше, ніж в той період.

Крім того, він зазначив, що люди дзвонять не завжди, коли їм потрібна допомога. Останнім часом стало більше випадків, коли люди панікують і дзвонять заради консультації.


Нагадаємо, кожен українець має право на екстрену медичну допомогу, яка в нашій країні надається безоплатно. Повідомляється, що швидкість прибуття бригади екстреної медичної допомоги залежить від стану пацієнта і категорії звернення. В середньому швидка приїжджає до пацієнта за 20 хвилин. Якщо випадок критичний, час прибуття становить 10 хвилин з моменту виклику. Якщо ситуація не екстрена, час прибуття складе 20 хвилин. Однак варто ще врахувати обставини, які не залежать від водіїв. Це ускладнення дорожнього руху, метеорологічні умови, сезонні особливості та епідеміологічна ситуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини