Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповів, коли в Україні можлива наступна хвиля коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, коли в Україні можлива наступна хвиля коронавірусу

Лікар спрогнозував, що в Україні восени 2021 року може початися нова хвиля епідемії коронавірусу, але попереду ще є ризик через свята у травні

12 квітня 2021, 12:15 comments1081
Поділіться публікацією:

Восени 2021 року в Україні можлива нова хвиля коронавірусу, якщо хід епідемії різко не змінять травневі свята та Великдень. Таку думку висловив викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА, інфекціоніст Володимир Курпіта, повідомляє "РБК-Україна".

Лікар розповів, коли в Україні можлива наступна хвиля коронавірусу

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За словами експерта, сплеск захворюваності на Covid-19 після Великодня, який у 2021 році припадає на 2 травня, є можливим. Однак Курпіта прогнозує, що навряд чи буде спостерігатися така динаміка захворюваності, яка фіксується нині. Крім того, різко прискорити хід епідемії, зазначив лікар, може поява нового штаму вірусу.

Інфекціоніст припускає, що восени 2021 році в Україні може початися наступна хвиля коронавірусу.

Лікар зауважив, що люди під час святкування Великодня мають не нехтувати правила безпеки.

"Приклад минулого року продемонстрував, що великодні свята не стали тригером, який би запустив чергову хвилю епідемії", – зазначив інфекціоніст.

Нагадаємо, лікар назвав три області в Україні, яким вдалося у квітні 2021 року пройти пік захворюваності на коронавірус. На його думку, введення загальнонаціонального локдауну наразі в Україні не буде ефективним. Про це необхідно було думати раніше.

За словами експерта, Україна досягне плато вже цього тижня. Так, кількість хворих на день може зрости до 25-30 тисяч осіб. Чимало областей досі залишаються у зоні ризику.

Раніше повідомлялося, що лікар пояснила, чому людина може повторно захворіти на коронавірус і хто серед українців перебуває в групі ризику. Крім того, медики кажуть про так званий "довгий ковід", або "постковідний синдром".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Алекс

12 квітня 2021, 17:04

Прекращайте корона-фейк с корона-бесием и обманом всей общественности. Всех пособников этой лже-пандемии ожидает новый Нюрнбергский трибунал, и врачей тоже.


Новини