Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповів, які регіони України вже пройшли пік коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, які регіони України вже пройшли пік коронавірусу

Інфекціоніст назвав три області в Україні, яким вдалося під час хвилі навесні 2021 року пройти пік захворюваності на коронавірус

12 квітня 2021, 11:29
Поділіться публікацією:

Пік захворюваності на коронавірус вже пройшли Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Про це заявив викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА, інфекціоніст Володимир Курпіта, повідомляє "РБК-Україна".

Лікар розповів, які регіони України вже пройшли пік коронавірусу

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За словами експерта, Україна досягне плато цього тижня. Кількість хворих на день може зрости до 25-30 тисяч осіб. І хоча в трьох зазначених вище регіонах пік пройдено, ще чимало областей залишаються в зоні ризику.

"Наприклад, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Одеська. Там, напевно, найближчі два тижні продовжиться зростання захворюваності", – прогнозує Курпіта.

На думку інфекціоніста, сенсу вводити локдаун наразі немає. Така необхідність, за його словами, була раніше. Зараз же загальнонаціональний локдаун не принесе ефективного результату, оскільки деякі регіони вже пройшли пік цієї хвилі епідемії.

Лікар пояснює, що у разі введення локдауну по всій країні може загостритися питання щодо обмеження пересування між регіонами. Для уряду це може скласти проблему.

"Якщо і вводити такий карантин, то це варто було робити, коли сплеск інфікування був в одній чи двох областях. Тоді був сенс вводити його й обмежувати поїздки з Івано-Франківської області, ще, можливо, Закарпатської й Львівської областей. Наразі ж ці області вже пройшли пік", – наголосив Курпіта.

Нагадаємо, в Україні оновили розподіл на зони карантину: Харків "почервонів", Івано-Франківськ – скасування.

Раніше повідомлялося, що лікар пояснила, чому людина може повторно захворіти на коронавірус і хто серед українців перебуває в групі ризику. Крім того, медики кажуть про так званий "довгий ковід", або "постковідний синдром".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини