Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповів, чи може виникнути тромбоз після вакциниції від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, чи може виникнути тромбоз після вакциниції від коронавірусу

Український імунолог пояснив, чи існує ризик виникнення тромбозу після отримання другої дози вакцини від COVID-19

23 травня 2021, 19:43
Поділіться публікацією:

Друга доза вакцини від коронавірусу не спричиняє ризику виникнення тромбозу. Про це сказав імунолог, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій, повідомляє в Telegram Міністерство охорони здоров’я України.

Лікар розповів, чи може виникнути тромбоз після вакциниції від коронавірусу

Вакцинація від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

Лікар пояснив, чи є ризик розвитку тромбозу після щеплення другою дозою вакцини проти COVID-19.

За його словами, перша доза вакцини є імуногенною. Саме вона викликає  імунну відповідь.

"Навіть якщо теоретично припустити, що тромбози можуть бути пов'язані з виробленням антитіл до спайк-протеїну коронавірусу, то немає ніяких підстав вважати, що друга доза вакцини може підвищити ризик тромбозу, якщо після першої все було добре", — заспокоїв українців імунолог Федір Лапій.

Нагадаємо, лікар-педіатр вищої категорії Євген Комаровський розповів про те, наскільки ймовірним є зараження коронавірусом на свіжому повітрі. За словами медика, принциповою особливістю епідеміології COVID-19 є той факт, що вірус з великими потоками повітря переноситься на великі відстані. Однак перебуваючи на вулиці людина не може вдихнути інфікується дозу, оскільки сам вірус розчиняється у великій кількості повітря.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", коронавірусна хвороба стала невід'ємною частиною сучасного життя. Як і вакцинація, котра, нехай і повільними, але впевненими темпами триває в Україні. За інформацією вітчизняного МОЗ, щеплення проти коронавірусної інфекції потрібні всім людям, навіть тим, хто вже успішно переміг цю хворобу.

Як стверджує статистика, люди, які отримали необхідну дозу протиковідної вакцини, набагато рідше звертаються до медиків із повідомленнями про хворобу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Василий

23 травня 2021, 21:11

Украина напичкана подонками всех МАСТЕЙ,и подстовлять свою жизнь и жизнь своих близких это преступление.Пока у власти жидовня. быть беде.Не СЛАВА УКРАИНЕ-ГЕРОЯМ СЛАВА...


Новини