Головна Новини Суспільство медицина Чи варто вакцинуватися, якщо вже перехворів на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто вакцинуватися, якщо вже перехворів на коронавірус

У МОЗ рекомендують робити щеплення проти COVID-19, навіть якщо ви вже подолали хворобу

17 травня 2021, 20:14
Поділіться публікацією:

Коронавірусна хвороба стала невід'ємною частиною сучасного життя. Як і вакцинація, котра, нехай і повільними, але впевненими темпами триває в Україні. За інформацією вітчизняного МОЗ, щеплення проти ковіду потрібні всім людям, навіть тим, хто вже успішно переміг хворобу.

Чи варто вакцинуватися, якщо вже перехворів на коронавірус

Вакцинуватися слід навіть тим, хто перехворів на коронавірус. Фото: Cadu Rolim

Як пояснюють фахівці, які перехворіли люди дійсно формують природний імунітет до коронавірусу. Однак навіть такі особистості можуть підхопити ковід повторно — такі випадки непоодинокі.

Саме тому в МОЗ наполягають на тому, що вакцинуватися перехворілим людям потрібно так само, як і тим, кого хвороба обійшла стороною. Таким чином організм отримає більш стійкі до вірусу антитіла.

Як стверджує статистика, люди, які отримали необхідну дозу протиковідної вакцини, набагато рідше звертаються до медиків із повідомленнями про хворобу. Втім, у разі якщо коронавірусу уникнути не вдається (навіть повторно), він протікає в максимально легкій формі.

Судячи з пояснень МОЗ, вакцина в організмі впливає не тільки на створення (зміцнення) антитіл, але і на певні Т-клітини,котрі, як раз таки, і "б'ються" із коронавірусом, знищуючи його.

Фахівці відзначають, що перехворілі українці можуть звернутися за щепленням через пів року після подолання COVID-19. Це пояснюється тим, що протягом шести місяців людина ще може розраховувати на дію природного імунітету.

Втім, якщо ви не хочете чекати, то вакцинуватися можна вже і через місяць після хвороби. У МОЗ стверджують, що спеціального тесту, який підтверджує (чи ні) наявність антитіл в організмі, робити для цього не варто.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як в Україні ситуація з коронавірусом і чи можна розраховувати на тотальне послаблення карантину. Чи існує ймовірність повернення країни в "зелену" карантинну зону, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, чому нинішня хвиля вакцинації проти коронавірусу може стати не останньою для жителів всієї Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини