Головна Новини Суспільство медицина Чи перейде Україна до "зеленої" зони карантину — Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи перейде Україна до "зеленої" зони карантину — Шмигаль

Поки в Україні залишається один «помаранчевий» і 23 «жовтих» регіони згідно із карантинним зонуванням

17 травня 2021, 18:17
Поділіться публікацією:

Коронавірусна ситуація в Україні поступово повертається до норми — фіксується менше нових випадків захворювання, знизився тиск на медичну систему. За словами глави уряду Дениса Шмигаля, деякі із регіонів країни навіть здатні претендувати на перехід до "зеленої" карантинної зони, повідомляють в Офісі президента.

Чи перейде Україна до "зеленої" зони карантину — Шмигаль

Деякі області України можуть перейти до "зеленої" зони карантину. Фото із відкритих джерел

При спілкуванні із Володимиром Зеленським Шмигаль зазначив, що кількість коронавірусних хворих стабільно зменшується вже кілька тижнів поспіль. Більшість областей демонструють позитивну статистику щодо боротьби із COVID-19.

Найбільше інфікованих поки залишається в Черкаській області. Це підтверджує і відповідний колір на "карантинному світлофорі", залишаючи регіон єдиним "помаранчевим" у країні. В інших областях, як підкреслив Шмигаль, поки діють обмеження "жовтої" зони.

При цьому, на думку прем'єр-міністра, деякі із них демонструють показники, характерні для "зеленої" карантинної зони.

Нагадаємо, що згідно із нині існуючим протоколом МОЗ до "зеленої" зони можна переводити лише одночасно всю Україну. Чи вирішать чиновники змінити ці правила, поки не повідомляється.

Додамо, що в бесіді прем'єра з президентом також стало відомі деякі нові подробиці процесу масової вакцинації українців. Так, свої щеплення поступово почали отримувати окремі категорії населення, котрі залишили заявки через портал "Дія". Поки вакцинують тільки осіб, старших 65 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому нинішня хвиля вакцинації проти коронавірусу може стати не останньою для жителів всієї Землі. Детальніше про висновки вчених — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, хто більше всіх схильний до утворення тромбів в крові (незалежно від того, вакциновані ви від COVID-19 чи ні).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини