Головна Новини Суспільство медицина Незалежно від вакцинації: хто найбільше схильний до розвитку тромбозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Незалежно від вакцинації: хто найбільше схильний до розвитку тромбозу

Найчастіше тромби утворюються у жінок, які молодші за 55 років

13 травня 2021, 18:44
Поділіться публікацією:

Коронавірусні вакцини вважаються надійним способом перемогти страшну хворобу, яка так раптово скувала людство. Однак як і будь-які інші ліки, ці препарати мають свої протипоказання та ймовірні ускладнення після застосування. 

Незалежно від вакцинації: хто найбільше схильний до розвитку тромбозу

Тромбоз частіше виявляється у жінок молодших 55 років. Фото: Simone Brandt

Представники МОЗу розповідають, хто більше за інших схильний до ризику виникнення тромбів у мозкових судинах, навіть попри вакцинацію.

За інформацією лікаря-імунолога Федора Лапія і медексперта організації UNICEF Катерини Булавінової, найчастіше від тромбозу страждають жінки.

Досить цікавою є "вікова" градація цього неприємного захворювання. За словами фахівців, ризик виникнення непрохідності у кров'яних судинах найвищий у жінок, які не досягли 55-річного віку.

У представниць цієї вікової категорії тромби найчастіше вражають ту частину кровоносної системи, яка розташована в районі головного мозку. "Блокада" згорнутими частинками крові здебільшого відбувається у венозних синусах.

На підтвердження своїх слів Федір Лапій пояснив, що вчені проводили спеціальні дослідження. Перевірялися випадки тромбозу, які виявлялися і лікувалися ще до початку коронавірусної пандемії в світі.

Виявляється, грип також сприяє утворенню тромбів у крові. Як і в разі захворювання на COVID-19, найчастіше із таким ускладненням стикалися жінки, які не досягли віку 55 років. При цьому багато хто з них не вакцинувався. Ймовірно, це особливість людського організму, яка спостерігається у представників певної статі і віку.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яких висновків дійшли представники спеціальної незалежної комісії, що аналізувала наслідки коронавірусної пандемії. Чи можна було уникнути таких трагічних наслідків розвитку захворювання, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ми повідомляли, які розробки збираються використовувати українські вчені при створенні вітчизняної вакцини проти ковіду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини