Головна Новини Суспільство медицина Чи можна заразитися коронавірусом на вулиці - доктор Комаровський
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна заразитися коронавірусом на вулиці - доктор Комаровський

Комаровський розповів про те, наскільки ймовірним є зараження коронавірусом на свіжому повітрі

22 травня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Чи існує ймовірність зараження коронавірусом на відкритому повітрі? Це питання, напевно, задавали собі багато людей. Детально про це на своєму YouTube-каналі розповів лікар-педіатр вищої категорії Євген Комаровський.

Чи можна заразитися коронавірусом на вулиці - доктор Комаровський

Комаровський розповів про ймовірність зараження коронавірусом на відкритому повітрі - фото: з відкритих джерел

За словами медика, принциповою особливістю епідеміології COVID-19 є той факт, що вірус з великими потоками повітря переноситься на великі відстані. Однак перебуваючи на вулиці людина не може вдихнути інфікується дозу, оскільки сам вірус розчиняється у великій кількості повітря. Якщо ж говорити про закрите приміщення, то ймовірність того, що концентрація вірусу в повітрі буде високою, дуже велика. Відповідною, збільшуються в рази шанси заразитися.

Комаровський також повідомив про те, що у квітні пройшов пресбрифінг у Білому домі, підготовлений групою реагування на COVID-19 і представниками громадської охорони здоров'я. На брифінгу доктор Валенський заявив, що зараз з'являється все більше даних про те, що велика частина передачі вірусу відбувається в закритих приміщеннях. У багатьох дослідженнях менш як 10% задокументованої передачі відбувалися на відкритому повітрі.

Медик же вважає, що 10% — це величезне перебільшення. На сьогодні реальні цифри в різних дослідженнях — максимум 1%, але частіше — 0,1%.

"Щоб ви зрозуміли, яка різниця між 10% і менш як 1%, уявіть, що у вашій країні щодня десять осіб гинуть в ДТП. І вам кажуть, що щодня в нашій країні менше ніж 1 000 осіб гине в автокатастрофах", — підкреслив Комаровський.

Тобто, коли люди чують "менше ніж 1 000", то в голові представляють, наприклад, 999. Тому заява про 10% зараження на відкритому повітрі не відображає суті, на думку медика. З 1 000 осіб, які хворіють коронавірусів, максимум 10 заражаються на вулиці, а інші в приміщеннях. Тому зовсім не варто цього боятися.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, кому дістануться безкоштовні вакцини від Pfizer, а також про те, коли ЄС введе паспорта вакцинації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

28 травня 2021, 23:49

комаровский такой сильный доктор как я балерина... демагог, если вирус передается воздушно-кашельным путем то именно на воздухе он и передается!!!


Новини