Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповіла, як справитися з новими штамами коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, як справитися з новими штамами коронавірусу

Лікар Ольга Голубовська вважає, що протидіяти новим штамам коронавірусу можна завдяки вакцинації

22 квітня 2021, 13:23
Поділіться публікацією:

Лікар Ольга Голубовська заявила, що нові штами коронавірусу подолає вакцинація. Про це йдеться у Telegram-каналі МОЗу "Коронавірус_інфо".

Лікар розповіла, як справитися з новими штамами коронавірусу

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

​​Як повідомляється, COVID-19 – це така хвороба, що пов'язана з появою нових штамів вірусу. Водночас наголошується на тому, що групи ризику повинні бути вакциновані. Тоді імунна система буде обізнаною, тож перебіг хвороби буде легшим.

"Справді, нові штами вірусу частково ухиляються від вакцин. В більшості це південно-африканський та бразильський штами", — зазначила інфекціоніст.

Зауважимо, що в Україні триває чергова хвиля захворюваності на коронавірус, яка за своїм перебігом перебільшує попередню. Але її можна, впевнена лікар, подолати за допомогою вакцинації.

Нагадаємо, імунолог Борис Донськой заявив, що українцям, схоже, доведеться проводити "експерименти" й щепитися різними вакцинами від коронавірусу. Як пояснив експерт, наприклад, AstraZeneca після імунізації має генерувати антитіла тільки до спайк-білка. Якщо щепитися Sinovac, то використовується суцільна вірусна часточка. Тому буде сформована імунна пам’ять і проти всіх антигенів вірусу, і проти спайк-білка. А от вакцини AstraZeneca і Pfiser, за словами медика, є приблизно одного типу.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар спрогнозував, як може перебігати епідемія коронавірусу в Україні влітку 2021 року. За позитивним сценарієм, до літа в Україні може з’явитися колективний імунітет. У разі відсутності за останні один-два місяці мутацій коронавірусу, які принципово знизять ефективність імунної пам’яті проти нього, до літа епідемія може піти на спад, оскільки не буде кого інфікувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

МВG

22 квітня 2021, 15:08

"Дуууже розумно, особливо в тій частині де "не буде кого вакцинувати", війна за останнього героя-українця в епіцентрі Вселенної...


Новини