Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвав симптоми і тривалість "постковідного" синдрому
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав симптоми і тривалість "постковідного" синдрому

Щоб позбутися від симптомів, медики радять фізичну реабілітацію, повноцінний сон і харчування

6 квітня 2021, 09:44
Поділіться публікацією:

За словами доктора медичних наук, професора Сергія Дуброва симптоми після захворювання коронавірусів можуть проявлятися ще протягом 12 тижнів. Про це пишуть "Букви".

Лікар назвав симптоми і тривалість "постковідного" синдрому

Лікар назвав симптоми і тривалість "постковідного" синдрому - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, під час протікання "постоковідного" синдрому, пацієнт може скаржитися на дискомфорт з боку серцево-судинної системи, розлади з боку нервової системи — слабкість або порушення сну, когнітивні розлади, наприклад, порушення пам'яті. Також можуть спостерігатися зміни на рентгенограмах органів грудної порожнини.

Доктор зазначає, що після важкого протікання коронавірусного захворювання пацієнти тривалий час потребують додаткової респіраторної підтримки.

Фахівець відзначив, що на сьогодні немає чітких способів лікування, які могли б позбавити від "постковідного" синдрому, проте європейські та американські медики радять фізичну реабілітацію, повноцінний сон і збалансоване харчування.

Нагадаємо, що раніше вчені назвали спосіб уникнути ускладнень після коронавірусне захворювання. Вчені з Бразилії виявили користь дієти, багатої харчовими волокнами, для людей, які хворіють коронавірусів. Вона здатна запобігати запальний процес і припиняти проникнення SARS-CoV-2 в клітини.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що сучасні вакцини демонструють ефективність у запобіганні серйозних ускладнень від коронавірусу. Однак навіть якщо ті, хто зробив щеплення, коли захворіють, вони можуть бути безсимптомними носіями вірусу. Фахівці припускають, що вакцина знизить ймовірність поширення захворювання серед таких людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини