Головна Новини Суспільство медицина Лікар-інфекціоніст розповіла, як зрозуміти, перехворіли ви на Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар-інфекціоніст розповіла, як зрозуміти, перехворіли ви на Covid-19

Показник перенесеної хвороби - наявність антитіл в організмі

16 грудня 2020, 00:11 comments1051
Поділіться публікацією:

Лікар-інфекціоніст Лариса Мороз розповіла про те, як зрозуміти, чи перехворіли ви на Covid-19.

Лікар-інфекціоніст розповіла, як зрозуміти, перехворіли ви на Covid-19

За її словами вже достеменно відомо, що якщо людина перехворіла на коронавірусну інфекцію, то у нього виробилися антитіла до вірусу. Таким чином імунітет допомагає організму захиститися від повторного зараження.

Щоб напевно дізнатися, чи є у вас антитіла, необхідно здати ІФА-тест на антитіла.

Раніше "Коментарі" писали про те, що генетики Единбурзького університету виявили набір генів, які відповідають за тяжкий або легкий перебіг коронавірусної інфекції. Також їм вдалося підібрати й ліки, які можуть подолати вірус в кожному окремому випадку. Відомо, що під час глобального дослідження вчені вивчали та порівнювали ДНК 2244 критично хворих на коронавірус пацієнтів з набором генів здорових людей. З'ясувалося, що п'ять генів хворих кардинально відрізняються від тих, хто не інфікований коронавірусом. Надалі, спираючись на комбінацію ДНК були підібрані відповідні медичні препарати. В даний час результати дослідження спрямовані іншим групам винахідників для підтвердження вищевказаних фактів.

Крім того, нам стало відомо, що вірусологи нарахували дванадцять тисяч мутацій коронавірусу. Його зміни обумовлюються необхідністю розмноження, взаємодією з іншими вірусами і захисними силами господаря, в чий організм він впроваджується. Вчені звертають увагу, що першою мутації вірус піддався на початку весни цього року. Тоді епідемію в Європі викликав штам з мутацією в гені S. Він відповідає за механізм проникнення вірусу в організм господаря. Згодом вірус-мутант поширився по всьому світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини