Головна Новини Суспільство медицина Коли в Україні скасують масковий режим
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні скасують масковий режим

У МОЗ заявили, коли скасують масковий режим, скільки триватиме пандемія COVID-19 і що буде з невакцинованими

27 серпня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Вже більше року все людство масово використовує новий аксесуар — захисні маски, щоб не заразитися небезпечним COVID-19. Масковий режим в Україні скасують, коли буде подолана пандемія коронаірусу в країні. Про це розповів в інтерв'ю BBC головний санлікар України Ігор Кузин.

Коли в Україні скасують масковий режим

Маски від коронавірусу, фото з відкритих джерел

За його словами, навіть людям з двома дозами вакцини варто носити маски в закритих приміщеннях.

"Маски залишатимуться ще досить довго. Можливо до останніх днів подолання пандемії в світі. Маски рекомендовані в закритих приміщеннях і навіть для вакцинованих людей", — зазначив в інтерв'ю BBC головний санлікар України Ігор Кузин.

За його словами, пандемія триватиме ще мінімум 2-5 років, поки не з'явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді якогось універсального щеплення, або лікування.

"Ми будемо йти за прикладом європейських країн, коли для невакцинованих створюють перешкоди для відвідування публічних місць. Але спочатку треба всіх забезпечити вакцинами. Я впевнений, що в Україні не будуть застосовувати якісь каральні заходи. Є варіант, коли невакциновані можуть регулярно здавати ПЛР -тести і результат приносити роботодавцю", — сказав головний санлікар України про невакцинованих.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що в Україні кількість заражених COVID-19 за минулу добу перетнула психологічну позначку. 27 серпня, в Україні зафіксували 2032 нових випадків зараження COVID-19.

Нагадаємо, в ВООЗ прогнозують нову пандемію : коли чекати навали коронавируса. Україна, як і весь світ, готується до спалаху небезпечного коронавірусу, який вже мутував і обзавівся кількома новими штамами. Експерти прогнозують, що найближчим часом варто очікувати критичного періоду для забезпечення готовності до майбутньої пандемії і організації необхідних заходів для порятунку заражених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини