Головна Новини Суспільство події У ВООЗ прогнозують нову пандемію: коли чекати нашестя коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ прогнозують нову пандемію: коли чекати нашестя коронавірусу

Найближчим часом варто очікувати критичного періоду для всього людства

26 серпня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Україна, як і весь світ, готується до спалаху небезпечного коронавірусу, який вже мутував і обзавівся декількома новими штамами. Експерти прогнозують, що найближчим часом варто очікувати критичного періоду для забезпечення готовності до майбутньої пандемії та організації необхідних заходів для порятунку заражених. Про це повідомляють у telegram-каналі "Коронавірус інфо".

У ВООЗ прогнозують нову пандемію: коли чекати нашестя коронавірусу

Коронавірус, фото з відкритих джерел

"Наступні три місяці стануть критичним періодом для забезпечення готовності до майбутньої пандемії та організації заходів реагування на неї", — зазначив під час брифінгу генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус. 

Наразі штам "Дельта" став домінантним, він зафіксований мінімум у 163 країнах і територіях. Як повідомляє Центр контролю та профілактики захворювань США, це стало причиною зниження ефективності РНК-вакцин (Pfizer та Moderna) з 91% до 66%. 

Незважаючи на проміжні результати ефективності препаратів, дослідники все ж таки закликають вакцинуватися, користуватися захисними масками й дотримуватися правил безпеки.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що британські вчені визначили, коли вакцини Pfizer і AstraZeneca припиняють захищати від COVID-19Через п'ять-шість місяців ефективність Jab Pfizer щодо запобігання зараження COVID-19 протягом місяця після другої дози знизилася з 88% до 74%, показав аналіз даних, зібраних в британському дослідженні ZOE COVID.

Так, ефективність вакцини AstraZeneca знизилася з 77% до 67% через чотири-п'ять місяців. Дослідження базувалося на даних більш ніж 1,2 мільйона результатів тестування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини