Головна Новини Суспільство медицина Коли в Україні можуть скасувати масковий режим: у МОЗ дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні можуть скасувати масковий режим: у МОЗ дали відповідь

На сьогодні в країні недостатня кількість вакцинованих громадян

17 жовтня 2021, 08:59 comments12348
Поділіться публікацією:

За словами очільника Міністерства охорони здоров'я України Віктора Ляшка, в країні можуть розглянути питання скасування масочного режиму, якщо 70-80% населення будуть щеплені проти коронівирусного захворювання. Про це міністр заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Коли в Україні можуть скасувати масковий режим: у МОЗ дали відповідь

Медична маска - фото з відкритих джерел

Ляшко також зазначив, що на станом на сьогодні в країні недостатня кількість вакцинованих громадян, тому не можна нехтувати протиепідемічними правилами.

"Давайте наздоженемо вакцинацію до 70%, до 80%, далі будемо приймати рішення,чи  вже можемо позбавитися масок на обличчі, чи ні", — сказав очільник МОЗ.

Ляшко нагадав, що щеплення проти COVID-19 на 100% зможе захистити людину від середнього і важкого перебігу захворювання. При цьому людина може хворіти коронавірусом безсимптомно і заражати інших.

Нагадаємо, що в планах Міністерства охорони здоров'я суттєво розширити перелік професій, представники яких повинні в обов'язковому порядку вакцинуватися від COVID-19. Крім педагогів, чиновників та інших людей, для яких щеплення обов'язкове, на наступному етапі уряд має намір включити в список працівників комунальних підприємств. Голова МОЗ Віктора Ляшко зазначив, що для узгодження всіх моментів буде потрібно близько десяти днів.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" експерти розповіли, як можна оцінювати дії української влади в напрямі боротьби з коронавірусним захворюванням, яких заходів слід вжити, щоб поліпшити ситуацію з поширенням інфекції, а також, чи є ризик громадських протестів у зв'язку зі введенням нових карантинних правил в Україні.             





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини