Головна Новини Суспільство медицина Коли українці досягнуть колективного імунітету до COVID: прем'єр оцінив терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли українці досягнуть колективного імунітету до COVID: прем'єр оцінив терміни

За словами Дениса Шмигаля, для завершення боротьби з пандемією у країні повинен піти ще рік

11 травня 2021, 09:13
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в планах у влади країни вакцинувати проти COVID-19 більшу частину дорослого населення. Масштабна вакцинація є виходом з пандемії коронавірусу. Про це чиновник заявив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Коли українці досягнуть колективного імунітету до COVID: прем'єр оцінив терміни

Денис Шмыгаль - фото з відкритих джерел

Денис Шмигаль також зазначив, що в Україні вже рік триває боротьба з коронавірусів. З його слів, для її завершення повинен піти ще рік:

"У наступному році ми плануємо закінчити процес вакцинації 70 і більше відсотків дорослого населення, що дає можливість формувати колективний імунітет", — вважає прем'єр-міністр.

Відзначається, що в Україні фіксується зниження кількості захворілих на коронавірус. Так, за минулу добу виявили 2208 нових випадків інфікування, померло 119 осіб і 8617 пацієнтів одужали від COVID-19.

Нагадаємо, що Індія, яка стала новим епіцентром коронавірусного захворювання, все ще встановлює трагічні рекорди за хворими і померлими пацієнтами. Багато країн із жахом спостерігають за поширенням "індійського" штаму по світу і прогнозують подальший розвиток ситуації. За словами керівника МОЗ Максима Степанова, українцям теж слід готуватися до важких наслідків "індійської" варіації коронавірусу.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Італії 23-річній дівчині помилково ввели шість доз вакцини Pfizer BioNTech проти коронавірусу. Лікарі запевнили, що зараз дівчина почувається добре і вже виписана з лікарні. Яких-небудь побічних ефектів медики не зафіксували. Повідомляється, що пацієнтка мала право отримати вакцину раніше інших людей в її віковій групі, тому що працює інтерном у відділенні лікарні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

11 травня 2021, 08:25

Так у него одни планы. Толку ноль.


Новини