Головна Новини Суспільство медицина Інфекціоніст розповіла про ризик захворювання COVID-19 навіть за наявності високого рівня антитіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфекціоніст розповіла про ризик захворювання COVID-19 навіть за наявності високого рівня антитіл

Через мутації коронавірусу робити прогноз стосовно розвитку захворювання вкрай важко

21 квітня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

За словами провідного інфекціоніста країни Ольги Голубовської, наявність високого рівня антитіл до коронавірусу, не рятує від ризику зараження. Про це сказано в повідомленні проекту Міністерства охорони здоров'я "Коронавірус_інфо", передає УНІАН.

Інфекціоніст розповіла про ризик захворювання COVID-19 навіть за наявності високого рівня антитіл

Інфекціоніст розповіла про ризик захворювання COVID-19 навіть за наявності високого рівня антитіл - фото з відкритих джерел

"Явне клінічне захворювання COVID-19 виникає не у всіх. Деякі відчувають тільки легке нездужання, наприклад, нежить. Однак в подальшому виявляється, що у них рівень антитіл до COVID-19 досить високий. Якщо людина імунна, то ймовірність захворіти все одно залишається, але важкий перебіг розвинутися не повинен ", — заявила фахівець, відзначивши, що прийдешньої осені ситуація може змінитися.

Зі слів Голубовської, раніше медична спільнота вважала, що третя хвиля пандемії коронавірусу, аналогічно з епідемією "іспанки", повинна протікати легше, ніж дві попередні. Однак тепер COVID зазнав значних мутацій, в результаті чого спрогнозувати подальший розвиток захворювання складно.

Нагадаємо, що в Україні знову фіксують збільшення кількості хворих на коронавірус. Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що станом на сьогодні, 21 квітня, на території України зафіксовано 12 162 нових випадків інфікування коронавірусом. Зокрема, захворювання діагностували у 532 дітей та 326 медпрацівників.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що український лікар розповіла, що повторні зараження на коронавірус можуть відбуватися через появу нових штамів Covid-19. В Україні пацієнтам з коронавірусом не діагностується, який саме у них штам. При цьому експерт підкреслила, що вірус новий, все відбувається в реальному часі, тому конкретні висновки можна буде робити тільки після завершення пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини