Головна Новини Суспільство медицина Голова ВООЗ вакцинувався від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова ВООЗ вакцинувався від коронавірусу

Незалежна комісія з боротьби з пандемією вважає, що ВООЗ занадто пізно оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через COVID-19

13 травня 2021, 05:22
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреесус зробив щеплення від коронавірусу.

Голова ВООЗ вакцинувався від коронавірусу

Тедрос Адханом Гебреесус (фото з відкритих джерел)

Про це він повідомив в Twitter.

"Сьогодні настала моя черга зробити щеплення від COVID-19 в Університетській клініці Женеви", — сказав він.

Він додав, що вакцинами проти COVID-19 слід забезпечити якомога швидше всі країни світу і закликав тих людей, у яких є можливість вакцинуватися, зробити це.

"Якщо ви, як і я, живете в країні, де є вакцини, будь ласка, зробіть щеплення, коли прийде ваша черга", — написав голова ВООЗ.

Незалежна комісія з боротьби з пандемією вважає, що ВООЗ занадто пізно оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через COVID-19 — якби світ відреагував на пандемію коронавірусу швидше і більш комплексно, можна було б уникнути загибелі мільйонів людей.

Як повідомляли раніше зовсім скоро в медичній сфері України з'явиться додаткових 90 мільйонів доларів. Як інформує "Радіо Свобода", таку значну суму наша країна отримає від Світового банку. Уже схвалені на видачу фінанси планують направити на поліпшення боротьби з коронавірусним захворюванням. Одним з пріоритетних напрямків, профінансованих цим кредитом, повинна стати вакцинація проти COVID-19. Таким чином в Європі сподіваються, що Україна прискорить темпи масового отримання щеплень від коронавірусу населенням. У центрі уваги для вакцинації планується залишити представників так званих "груп ризику", які вже почали активно отримувати препарат проти ковіду. Також збираються звернути увагу на тих, хто може отримати будь-які ускладнення після коронавірусної хвороби.

Крім іншого на веб-порталі Світового банку повідомляється ще про декількох напрямках, які можуть бути оплачені з отриманого багатомільйонної позички. Українцям пропонують поліпшити інформаційну кампанію, пов'язану з коронавірусом і вакцинацією, і налагодити матеріально-технічну базу — для своєчасної доставки і правильного зберігання вакцин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини