Головна Новини Суспільство медицина Глава ВООЗ розповів про локдаун, вакцинацію та ситуацію в Україні (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава ВООЗ розповів про локдаун, вакцинацію та ситуацію в Україні (ВІДЕО)

Глава МОЗ відповів на питання, що стосуються пандемії в Україні

18 грудня 2020, 16:17
Поділіться публікацією:








Глава ВООЗ розповів про локдаун, вакцинацію та ситуацію в Україні (ВІДЕО)

ФОТО: З відкритих джерел

Директор Всесвітньої організації охорони здоров'я в Європі Ханс Клюге висловив свою думку щодо боротьби з COVID-19 в Україні. За його словами, вперше за довгий час він бачить світло в кінці тунелю у зв'язку з розробкою вакцини. У лікуванні коронавірусу з'явилися також і нові розробки, але для них ще буде потрібен якийсь час. Про це  Клюге розповів під час інтерв'ю для РБК-Україна.

Що стосується ситуації, яка зараз відбувається в Україні, глава ВООЗ зазначив, що потрібно покращувати карантинні обмеження. Крім того, потрібно відстежувати контактні особи, щоб в разі чого відразу ізолювати відразу всіх, хто опинився під загрозою зараження. Також Ханс Клюге вважає, що в першу чергу самі люди повинні бути відповідальними та дотримуватися всіх правил карантину, насамперед — для себе. Тут дуже важлива комунікація.

Комунікація є ключовим елементом стратегії по боротьбі з Covid-19. До кожної групи людей можна знайти свій підхід. У Данії, де я живу, ми разом з Міністерством охорони здоров'я виявили, що найбільше карантинні вимоги не хочуть дотримуватися молоді люди. Ми з'ясували, кого б вони послухати, до яких кумирам прислухалися б. Комунікація йде більше через соцмережу і в тому форматі, який вони розуміють. Не можна говорити, що вони несуть небезпеку для оточуючих, а замість цього потрібно сказати, що ніхто не хоче, щоб цей Новий рік став для ваших бабусь і дідусів останнім, — сказав Клюге.

Щодо вакцинації глава МОЗ відзначив, що потрібно залучати до цього процесу людей. Якщо ж народу постійно нав'язувати вакцину, то сумніви зростуть ще більше. Також потрібно дивитися, хто сумнівається, адже такий відсоток населення теж завжди буде. Однак більша частина — це все ж люди, які поки ще не визначилися. Вони знають, що вакцину розробили в рекордно короткі терміни та тому мають частку сумніву. Найвірнішим виходом буде з'ясувати, хто конкретно сумнівається та агітувати їх через тих, хто для них є авторитетом. Клюге впевнений, що якщо робити все такими кроками, то в країні можна досягти хорошого результату в цій ситуації. 

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені довели особливу небезпеку коронавірусу для мозку, а також про те, чи підтримують українці введення січневого локдауна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини