Головна Новини Суспільство медицина Євросоюз офіційно визнав COVID-сертифікати в додатку "Дія"
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз офіційно визнав COVID-сертифікати в додатку "Дія"

Тепер віртуальний "ковідний паспорт" зможе замінити довідки про вакцинацію

19 серпня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Українці з легкістю зможуть потрапити в країни Європейського Союзу — Брюссель офіційно визнав українські COVID-сертифікати в додатку "Дія" відповідають європейським. Обмеження через коронавірусу більше не будуть заважати подорожувати всім, хто вакцинувався. Як інформує видання "Коментарі", про це 19 серпня повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Євросоюз офіційно визнав COVID-сертифікати в додатку "Дія"

COVID-сертифікати. Фото з відкритих джерел

Детальніше про те, як будуть працювати віртуальні документи і коли українці зможуть використовувати їх для подорожей, представники Мінціфри, МОЗ та ЄС розкажуть на спільному брифінгу завтра, 20 серпня.

COVID-сертифікат — це документ в додатку "Дія", який підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавируса. Сертифікат з'явиться поруч з іншими цифровими документами в "Дії".

Як уже повідомляв портал,   коронавірус поглинає Україну : скільки заражених додалося на добу.   В Україні протягом останніх двох тижнів активізувалися випадки зараження коронавируса.

Як раніше інформував портал "Коментарі", з третьої дозою щеплення проти COVID-19 поспішати не треба . Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що на сьогоднішній день немає абсолютно ніяких наукових доказів того, що бустерні вакцини проти COVID-19 вкрай необхідні.

Нагадаємо, які країни визнали український COVID-сертифікат і тепер відкриті для подорожей. Серед них Угорщина, Греція, Молдова і Туреччина. Відзначимо, що отримання сертифікатів про вакцинацію в Україні стало можливим з 1 липня. Видача такого документа можлива тільки для людей, які пройшли повний курс вакцинації (отримали обидві доза обраного препарату).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини