Головна Новини Суспільство медицина Держава надаватиме допомогу українцям, що перехворіли Covid-19 - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Держава надаватиме допомогу українцям, що перехворіли Covid-19 - деталі

МОЗ планує фінансувати реабілітацію громадян, які перехворіли на коронавірус

4 квітня 2021, 20:30
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я розробляє спеціальну програму допомоги для громадян, які перехворіли на коронавірус. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, повідомляє Іnterfax-Україна.

Держава надаватиме допомогу українцям, що перехворіли Covid-19 - деталі

МОЗ розробило програму допомоги для громадян, що перехворіли Covid-19. Фото: g3.dcdn.lt

Допомога надаватиметься для тих, хто лікувався як в амбулаторних, так і в стаціонарних умовах. Держава надаватиме кошти на реабілітацію громадян. Фінансуватися проект буде з держбюджету — через Національну службу здоров'я.

Ірина Микичак зазначає, що дана ініціатива була розроблена ще на початку року за наказом міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За словами заступника глави МОЗ, оскільки сімейний лікар знає основні проблеми та стан пацієнта, він і буде надалі супроводжувати людину, яка перехворіла. Саме сімейні лікарі надаватимуть направлення в той чи інший стаціонар, навіть не чекаючи, поки НСЗУ фінансуватиме пакет окремо.

Також Ірини Микичак повідомила про ще одну ініціативу. Наразі міністерство охорони здоров'я працює над тим, щоб санаторії системи МОЗ змогли приймати та надавати допомогу громадянам, які перехворіли.

Нагадаємо, що раніше на брифінгу МОЗ головний санлікар України Віктор Ляшко розповів, коли українці почнуть масово робити щеплення повторно. Детальніше про це можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляли, чи можуть вакциновані люди передавати коронавірус. Сучасні вакцини демонструють ефективність щодо запобігання серйозним ускладненням від коронавірусного захворювання. Однак навіть якщо ті, хто зробив щеплення, не захворіють, вони можуть бути безсимптомними носіями вірусу. Що про це думають фахівці, читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини