Головна Новини Суспільство медицина "Дельта"-штам за тиждень атакував ще 15 країн
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дельта"-штам за тиждень атакував ще 15 країн

"Дельта"-штам за тиждень поширився ще на 15 країн

25 серпня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Штам коронавірусу "Дельта", який вперше виявили в Індії, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) маркує як B.1.617.2. Його зафіксували мінімум в 163 країнах світу. Про це повідомили в щотижневому епідеміологічному бюлетені ВООЗ, передає "Укрінформ".

"Дельта"-штам за тиждень атакував ще 15 країн

Delta-штам коронавірусу, фото з відкритих джерел

"Альфа"-коронавірус, який поширився з Великобританії, зафіксували у 192 країнах і територіях; "Бета"-коронавірус з Південної Африки вже в 141 країні; "Гамма"-коронавірус із Бразилії виявили у 86 країнах.

Кількість нових випадків COVID-19 зросла за останні два місяці. Зокрема, за останній тиждень (з 16 по 22 серпня) вона склала понад 4,5 млн інфікованих.

Регіони західної частини Тихого океану і Північної та Південної Америки кожного дня повідомляють про більшу кількість нових випадків — на 20% і 8% відповідно у порівнянні з минулим тижнем. У регіонах Південно-Східної Азії та Східного Середземномор'я спостерігається зменшення інфікування — відповідно на 16% і 10%.

Європейський і Африканський регіони повідомили, що показники захворюваності подібні з показниками минулого тижня.

Нагадаємо, коронавірус поглинає Україну: скільки заражених додалося на добу. В Україні протягом останніх двох тижнів активізувалися випадки зараження коронавірусом.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Україні є регіон, у якому понад 80% пацієнтів підхопили саме "Дельта"-штам. Детальніше про це — в публікації порталу "Коментарі".

На сьогодні найефективнішим препаратом проти коронавірусної інфекції, зокрема мутованого штаму "Дельта", є американська вакцина Moderna. Хоча й інші препарати більш-менш успішно можуть захистити від інфекції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини