Головна Новини Суспільство медицина COVID-19 знову наступає: яким областям потрібно готуватися до карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19 знову наступає: яким областям потрібно готуватися до карантину

У МОЗ зазначили, що за останній тиждень в Україні суттєво зросла кількість хворих на коронавірус.

22 жовтня 2022, 10:00 comments1105
Поділіться публікацією:

У Львівській, Чернівецькій та Тернопільській областях України можуть запровадити карантинні обмеження через ситуацію, що ускладнилася з COVID-19. Як передає "Коментарі", про це в інтерв'ю "Forbes" заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

COVID-19 знову наступає: яким областям потрібно готуватися до карантину

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Головний санлікар зазначив, що ситуація у західних областях України справді дуже тривожна. Саме тому місцеві комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Львівській, Чернівецькій та Тернопільській областях наразі активно обговорюють запровадження карантинних заходів проти поширення коронавірусу.

Загалом у країні в період з 10 по 16 жовтня було зафіксовано 22 тис. випадків захворювання на COVID-19. При цьому тижнем раніше заражень було на 37% більше.

За словами Ігоря Кузіна, дані про підтверджені випадки коронавірусу можуть не відображати реальний рівень захворюваності, бо українці просто стали менше звертатися за допомогою до медустанов.

"У середньому ми робимо 116 — 120 тис. досліджень протягом одного тижня, ще 2-3 тижні тому цей показник сягав 150 тис. тестів", — пояснив головний санлікар.

Також Кузін звернув увагу, що кількість летальних наслідків цього року — висока. Так, за тиждень було зареєстровано понад 200 смертей унаслідок коронавірусної хвороби.

Він додав, що вводити локдауни в Україні МОЗ не планує, і протиепідемічні заходи впроваджуватимуться на рівні областей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тривожні заяви білоруського диктатора Лукашенка та Генштабу ЗСУ : чому загроза вторгнення з РБ зросла в рази.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни підтвердили – Росія готує теракт у Херсонській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини