Головна Новини Суспільство медицина COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу

РНБО опублікувало нові статистичні дані по коронавірусній інфекції в Україні: скільки людей захворіло

23 травня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Попри те, що захворюваність на коронавірус в Україні пішла на спад, ситуацію потрібно тримати під контролем. Станом на ранок 23 травня в країні було зафіксовано понад 2500 нових випадків.

COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу

Скільки українців захворіло на ранок 23 травня (фото з відкритих джерел)

Згідно з даними РНБО, наразі діагноз "COVID-19" встановлений у 182 591 українця. Жертвами пандемії стали 49 368 осіб, серед них 89 — за минулу добу.

Статистика тих, хто видужав, на щастя, залишається позитивною. За час пандемії коронавірус вдалося перемогти понад 1,9 млн українців, з них 8937 осіб одужали за минулу добу.

Найбільше нових випадків захворювання зафіксували у Дніпропетровській (+453 за добу), Харківській (+188), Донецькій (+182), Київській (+178) областях. До медичних установ було госпіталізовано 1701 особу.

Різкий спад захворюваності COVID-19 можна пояснити зниженням темпів тестування. Так, за вчорашній день в Україні було проведено 285 тестів методом ПЛР, 3730 досліджень методом ІФА та 14 491 експрес-тест на антиген.

Найменше коронавірус "б'є" по Кіровоградській (+26 осіб) і Луганській (+43) областях.

Якщо ви хочете уберегти своє здоров'я, МОЗ України рекомендує дотримуватися трьох простих правил протиепідемічної безпеки: дотримання дистанції, носіння маски, гігієна рук.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я України зазначили, що щеплення проти коронавірусної інфекції потрібно робити усім людям, навіть тим, хто вже успішно впорався з недугою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, за словами заступника міністра охорони здоров'я, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшко, в Міністерстві охорони здоров'я очікують нову хвилю COVID-19 в період осені-зими, оскільки саме в цей час починається сезон грипу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини