Головна Новини Суспільство медицина Чому Україна може потрапити у трійку лідерів по захворюваності COVID-19 серед країн Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна може потрапити у трійку лідерів по захворюваності COVID-19 серед країн Європи

За рівнем захворюваності Україна може очолити антирейтинг серед країн Європи

28 вересня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

З настанням холодів  в Україні та у всьому світі активно поширюється коронавірусна інфекція. Сотні тисяч людей по всьому світу потрапляють до лікарень з ускладненням від небезпечної недуги. Багато лікуються в домашніх умовах. А Україна тим часом може очолити антирейтинг лідерів за рівнем захворюваності серед країн Європи. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Чому Україна може потрапити у трійку лідерів по захворюваності COVID-19 серед країн Європи

Коронавірус, фото з відкритих джерел

"За останній тиждень відбулося сповільнення темпів зростання захворюваності та добових госпіталізацій в Україні, але ці показники залишаються максимально великими", — зауважив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко. 

Так, в Україні стало більше госпіталізацій пацієнтів на 28% (минулого тижня цей показник становив +51%), кількість нових випадків збільшилася на 36% (минулого тижня +68%). Наразі Україна знаходиться в п'ятірці  європейських країн з найвищим рівнем захворюваності на коронавірус. Протягом двох тижнів наша країна може увійти у трійку лідерів.

Госпіталізації більш ніж наполовину перевершують виписки. Зайнятість ковідних ліжок становить 27% (+10% за тиждень). Цього тижня зафіксовано три регіони з найбільш критичною ситуацією: Чернівецька, Харківська та Луганська області, які наближаються  до показників "червоного" рівня епіднебезпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Віктор Ляшко розповів, коли в Україні можуть скасувати карантин.

Також раніше видання "Коментарі" писало — Віктор Ляшко назвав області, які за крок до "червоної" зони. Як і торік загострення коронавірусу в Україні настає із Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://moz.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини