Головна Новини Суспільство медицина Чому так багато вакцинованих людей хворіють на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому так багато вакцинованих людей хворіють на COVID-19

Іноді люди думають, що вакцинація проти коронавірусу здатна повністю блокувати захворювання

4 січня 2022, 13:15
Поділіться публікацією:

Поширення штаму коронавірусу "Омікрон" є однією з причин того, що вакциновані люди також хворіють на COVID-19. Мутація є заразнішою. Тим більше, сплеск інфікування цим штамом співпав із сезоном свят та подорожей. Про це пишуть "Факти".

Чому так багато вакцинованих людей хворіють на COVID-19

Вакцинація в Україні - фото з відкритих джерел

За словами вченого з Університету Міннесоти Луїса Манксі, іноді люди думають, що вакцинація проти коронавірусу може повністю блокувати захворювання. Але це помилкове переконання. Дослідник зазначив, що щеплення в основному потрібні для запобігання тяжкому перебігу захворювань. Манксі додав, що вакцини, як і раніше, "роблять свою роботу на цьому фронті". 

Повна вакцинація від COVID-19 може забезпечити надійний захист від серйозних наслідків після зараження штамом "Омікрон". А бустерні дози, зокрема з препаратами Pfizer та Moderna, збільшують рівень антитіл для запобігання інфекційним захворюванням.

Зазначається, що щеплені люди, які підхоплять коронавірус, з більшою ймовірністю матимуть легкі симптоми захворювання. Уколи запускають кілька механізмів захисту в імунній системі, що ускладнює проникнення "Омікрону".

Нагадаємо, що за словами доктора Тараса Жиравецького, хоч і коронавірусна хвиля йде на спад, хворіють українці, які раніше не інфікувалися COVID-19. Ускладнює ситуацію новий варіант "Омікрон". Так, лікар нагадав про головне, на що слід звернути увагу під час пандемії в Україні.

Раніше "Коментарі" писали, що, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, стрімке поширення нової коронавірусної мутації може викликати ще одну хвилю захворюваності в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини