Головна Новини Суспільство медицина Чи викликає COVID-19 хворобу Паркінсона: що говорить нове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи викликає COVID-19 хворобу Паркінсона: що говорить нове дослідження

COVID-19 дійсно може викликати неврологічні ускладнення

4 грудня 2020, 12:35
Поділіться публікацією:

У багатьох людей коронавірусна інфекція протікає у важкій формі і може викликати серйозні ускладнення. Раніше вчені говорили про те, що виявили зв'язок між COVID-19 і хворобою Паркінсона. А що каже нове дослідження?

Чи викликає COVID-19 хворобу Паркінсона: що говорить нове дослідження

коронавірус і хвороба Паркінсона (фото з выдкритих джерел)

За час пандемії у трьох осіб після перенесеного вірусу діагностували хворобу Паркінсона — захворювання нервової системи, в результаті якого уражаються нейронні клітини головного мозку. Його виявили у двох чоловіків (45 і 58 років) і жінки (35 років). У двох пацієнтів не було генетичної схильності до недуги, а третій людині тест не проводився.

Дослідники говорять, що коронавірусна інфекція дійсно може викликати неврологічні ускладнення, це може бути пов'язано з пошкодженням структур головного мозку або запальним процесом. Але говорити про те, що COVID-19 є причиною цієї хвороби поки говорити рано, тому що недостатньо для цього доказів.

Експерти стверджують, що немає даних про неврологічні симптоми цих пацієнтів до захворювання коронавірусною інфекцією. Може бути таке, що хвороба Паркінсона у них почала розвиватися раніше, а COVID-19 просто перевів її в гостру фазу.

Нагадаємо, що американські вчені в ході дослідження з'ясували механізм потрапляння коронавірусу в легені й розповіли, чому він викликає пневмонію, яка важко піддається лікуванню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-інфекціоніст Євген Дубровський заявив, що коронавірусна інфекція негативно впливає на емоційний стан людини, вона здатна викликати сильну слабкість, апатію і навіть депресивний стан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bit.ly/2VBxwjo
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини