Головна Новини Суспільство медицина «Жити не хочеться»: лікар про вплив коронавірусу на психіку
commentss НОВИНИ Всі новини

«Жити не хочеться»: лікар про вплив коронавірусу на психіку

Лікар повідомив, що вчені розділилися на два табори в оцінці впливу коронавірусу на психіку людини

3 грудня 2020, 13:43 comments1146
Поділіться публікацією:

Вчені відзначають специфічний вплив коронавірусної хвороби на психіку людини. Детальніше про це розповів лікар-інфекціоніст Євген Дубровський в ефірі телеканалу "Україна 24".

«Жити не хочеться»: лікар про вплив коронавірусу на психіку

Фото з відкритих джерел

Лікар зазначає, що вірус дійсно впливає на емоційний стан людини й навіть може викликати депресію.

"Всі, хто хворіють — друзі, колеги — кажуть, що це дуже дивне захворювання, — заявив Дубровський. — Начебто температура невисока, але страшенна слабкість і така апатія, що нічого не хочеться: жити не хочеться, не хочеться нічого робити, ні думати, ні читати книгу".

При цьому, зовні прояви захворювання у людини, за словами медика, "технічно мінімальні". Як розповів Дубровський, у медиків є дві позиції з приводу того, як і чому коронавірус впливає на людську психіку.

"Одні вважають, що вірус нейротропний. І те, що ми втрачаємо запах, нюх — це дія на нервову систему, на мозок, — повідомив лікар. — Інші, оптимісти, не поспішають такі висновки робити і говорять, що це проблеми з рецепторами в носовій і ротоглотці. Тому, напевно, не все так страшно".

Невропатологи, додав експерт, схиляються до думки, що вірус дійсно нейротропний, тобто — впливає на психіку.

Нагадаємо, лікар спрогнозував, скільки хвиль пандемії коронавірусу нас очікує в майбутньому і назвав дату, коли імовірна "смерть" цієї інфекції.

Як повідомлялося раніше, медики озвучили загрозливий прогноз через поголовний прийом антибіотиків. За прогнозами експертів, у 2050 році через явище антибіотикорезистентності ми можемо побачити, як помирають від пневмонії наші внуки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

3 грудня 2020, 13:59

Да это не вирус. Это наша власть так на психику влияет. зреет выбор - либо самому не жить, либо эту а власть жизни лишить.

Слава

3 грудня 2020, 13:53

Это не вирус нейротропный, это наший еб@ные СМИ нейротропные и занимаются издевательством и запугиванием людей. Цели? Это надо спросить у спонсоров сего безнаказанного шабаша. Идет информацинная война с целью превратить людей в запуганные и суицидальные овощи. Вероятно, чтобы легче было потом разрушить и захватить нашу страну.


Новини