Головна Новини Суспільство медицина Чи наносить вакцина проти коронавірусу шкоду організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи наносить вакцина проти коронавірусу шкоду організму

Вакцина заподіює шкоду здоров'ю, ніж коронавірусна хвороба

28 грудня 2020, 14:10
Поділіться публікацією:

Представник Національної академії наук України Сергій Комісаренко в інтерв'ю РБК-Україна розповів, чи наносить вакцина проти коронавірусу шкоду організму.

Чи наносить вакцина проти коронавірусу шкоду організму

Чи шкідлива вакцина проти коронавірусу для організму. Фото: lenta.ru

За його словами, робити щеплення потрібно тільки тими вакцинами, які пройшли всі три стадії випробувань. Серед перевірених препаратів — ліки компаній Pfizer, AstraZeneca, Moderna.

Експерт зазначив, що щеплення проти Covid-19 не нашкодять людям. Звичайно у вакцини є побічні ефекти та всі люди по-різному переносять препарат. Та за словами Сергія Комісаренка, це ніяк не може зрівнятися з тією шкодою і наслідками, які надалі може принести коронавірусне захворювання.

До того ж вакцинація не повинна активізувати зараження і перебіг захворювання.

Проте експерт попередив, що вакцинацію потрібно проводити виключно під наглядом лікарів. Адже в разі алергічної реакції чи інших побічних ефектів, професіонали зможуть вам допомогти та врятувати.

Нагадуємо, що Сергій Комісаренко також розповів, чому коронавірус в Україні пішов на спад. За словами експерта, люди почали розуміти, що потрібно берегтися від коронавірусу. Також громадяни почали виконувати рекомендації лікарів та Міністерства охорони здоров'я. За тривалий період українці привчили себе дотримуватися карантинних заходів. Проте головний фактор — це зміна поведінки коронавірусу. Хвороба стає менш контагіозною — такою, що має менший рівень заразливості.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що британський вчений Аллан Пейсі займається дослідженням впливу коронавірусу на репродуктивну систему. Нещодавно під час експериментів він виявив, що COVID-19 може знаходитися і в яєчках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини