Головна Новини Суспільство медицина Вчені знайшли коронавірус у спермі: чи впливає це на репродуктивну функцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли коронавірус у спермі: чи впливає це на репродуктивну функцію

COVID-19 може затримуватися в яєчках чоловіка на деякий час

28 грудня 2020, 13:10
Поділіться публікацією:

Британський вчений Аллан Пейсі займається дослідженням впливу коронавірусу на репродуктивну систему. Нещодавно під час експериментів  він виявив, що COVID-19 може знаходитися і в яєчках. Про це повідомляє видання The Daily Mail.

Вчені знайшли коронавірус у спермі: чи впливає це на репродуктивну функцію

Коронавірус знайшли в яєчках чоловіків - чи це небезпечно

За словами дослідника, аби вірус не завдав шкоди репродуктивному здоров'ю, варто сходити андролога після того, як ви вже перехворіли. До того ж Аллан Пейсі повідомив про те, що в рідких випадках коронавірус може передаватися зі спермою.

Професор відмічає, що COVID-19 може впливати й на чоловічу фертильність. Дослідження показують, що хвороба скорочує кількість сперматозоїдів на деякий час.

Проте, якщо вірус затримується в яєчках, він не надто шкодить репродуктивній системі. Вірус у спермі з'являється через те, що COVID-19 використовує спайковий білок для зв'язування з рецепторами, які розташовані переважно на клітинах дихальних шляхів. Проте такі ж самі білки є і в інших органах, зокрема в яєчках.

Нагадуємо, що експерти назвали спосіб, який може знизити ризики зараження COVID-19 як мінімум в 10 разів. І найцікавіше, що про нього знає абсолютно кожен з вас — це носіння медичної маски.

Маска є ефективним засобом захисту при розмові з іншою людиною, при кашлі (тоді частинки вірусу будуть вам не страшні). Згідно зі словами фахівців, такий спосіб захисту можна назвати безпрограшним, бо він працює на 99,9 відсотка.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, де українці зможуть отримати щеплення проти коронавірусного захворювання. Вакцинуватися можна буде на базі спеціальних пунктів і кабінетів, яких станом на грудень в країні налічують понад 11 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини