Головна Новини Суспільство медицина Чи можуть вакциновані люди захворіти на коронавірус — екс-глава МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть вакциновані люди захворіти на коронавірус — екс-глава МОЗ

Поки вакцина лише знижує ймовірність важкого протікання хвороби

4 березня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Вакцина від коронавірусу не є життєдайним еліксиром, який повністю захищає від можливості захворіти. Всі деталі про дію препаратів, яким прищеплюють українців, колишня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька розповіла журналістам телеканалу "Україна 24".

Чи можуть вакциновані люди захворіти на коронавірус — екс-глава МОЗ

Навіть вакциновані люди не застраховані від коронавірусу. Фото із відкритих джерел

На думку екс-представниці Кабміну, вакциновані люди мають таку ж можливість підхопити вірус, як і інші. Різниця лише в тому, як хвороба протікатиме. Скалецька впевнена, що препарат укупі з реакцією імунної системи людини сповна допомагає протистояти коронавірусу.

"Вакцинована людина теж може хворіти, очікується, що вона хворітиме безсимптомно або в легкій формі", — підкреслила політик.

Також Зоряна Скалецька додає, що люди, які погодилися на вакцинацію, рідше можуть передавати коронавірус іншим. Це знову ж таки залежить від взаємодії препарату з людським імунітетом — є можливість того, що вірус в організмі буде дуже швидко блокований, а потім і зовсім нейтралізований.

Сама по собі екс-міністр впевнена, що вакцинуватися українцям необхідно. Про це, на її думку, просто "кричать" статистичні дані щодо захворювання. Україна, очікувано, знаходиться на порозі третьої хвилі COVID-19 і, цілком можливо, введення нових жорстких карантинних обмежень. Вакцинація допоможе збити "наполегливість" коронавірусу, що постійно намагається мутувати, і знизити навантаження на медичну систему країни.

При цьому жодної інформації про те, чи збирається вакцинуватися сама Скалецька, поки немає.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, скільки українців після вакцинації відчули на собі побічні ефекти введеного препарату. Додатково повідомлялося загальна кількість щеплених від "корони" співвітчизників за перший тиждень від прибуття вакцини в Україну.

Крім цього, на порталі знайдеться публікація про те, коли Україна зможе представити світові вакцину власного виготовлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини