Головна Новини Суспільство медицина Біолог розкрила причини мутації COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Біолог розкрила причини мутації COVID-19

За думкою професора Анчі Баранової, вірус еволюціонував саме всередині організму людини

23 грудня 2020, 10:55
Поділіться публікацією:

Професор Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона Анча Баранова розповіла, чому коронавірус почав мутувати. За її словами, подібну мутацію провокують лікувальні препарати. Вони пригнічують процес розмноження вірусу. Причиною може бути і лікування пацієнтів за допомогою плазми з антитілами. Дану інформацію надали "РИА Новости".

Біолог розкрила причини мутації COVID-19

Чому коронавірус мутував - думка біолога. Фото: gazeta.ru

Баранова зазначає, що вірус еволюціонував саме всередині організму людини. Це експерт помітила при вивченні результатів, які англійські вчені виклали у відкритий доступ.

Професор заявляє та заспокоює, новий штам не такий небезпечний, як про це заявляють ЗМІ.

Також жінка повідомила, що вірус може сидіти довго в організмі та мутувати, якщо в людини пригнічений імунітет. Таке може бути після операцій або, якщо людина — ВІЛ-інфікована. В такому разі їй  буде набагато важче перенести коронавірус, адже на очищення організм витратить більше часу і сил.

Нагадуємо, що представники Всесвітньої організації охорони здоров'я встигли заспокоїти тих, хто панікує через поширення нового штаму коронавірусу. Експерти сказали, що у зв'язку з мутацією, нова форма почала швидше та легше поширюватися, але загалом це не впливає на загальні мутації та ускладнення хвороби.

Всі віруси без винятку мають схильність до мутації. Більшість з них в основному не змінюють свій спосіб поширення, симптоми та перетікання хвороби в організмі людини.

Також сайт "Коментарі" раніше писав, що Міністерство охорони здоров'я України радить громадянам не планувати поїздок до Британії Данії, Нідерландів й Австралії, аби не підхопити та не розповсюдити вірус. Це єдиний дієвий спосіб уберегтися від зараження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини