Головна Новини Суспільство медицина Як уберегтися від мутованої форми коронавірусу - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як уберегтися від мутованої форми коронавірусу - МОЗ

Віктор Ляшко радить утриматися від поїздок за кордон

22 грудня 2020, 13:20
Поділіться публікацією:

Новий штам коронавірусу починає поступово поширюватися світом. Всесвітня Організація Охорони Здоров’я уже закликала європейські держави посилити всі карантинні заходи для запобігання глобального поширення хвороби. 

Як уберегтися від мутованої форми коронавірусу - МОЗ

МОЗ радить як уберегтися від нового штаму коронавірусу. Фото: rg.ru

Міністерство охорони здоров'я України також радить громадянам не планувати поїздок до Британії Данії, Нідерландів й Австралії, аби не підхопити та не розповсюдити вірус. Це єдиний дієвий спосіб уберегтися від зараження.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що поки Україна не заборонятиме в'їзд та виїзд з Британії. Однак кожен громадянин має розуміти, чим поїздка може загрожувати.

За словами Ляшка, всі громадяни, які повертатимуться з Британії до України, повинні виконати деякі умови. Насамперед при собі потрібно мати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше як за 48 годин до перетину кордону. Якщо тесту не буде, людина має просидіти 14 днів  на самоізоляції. Іноземцям обов'язково потрібно мати поліс медстрахування, який покриває лікування від коронавірусу.

Також найближчим часом Україна буде проводити тестування на наявність мутованого коронавірусу.

Нагадаємо, що раніше вчені з Британії зафіксували випадки зараження новим штамом коронавірусу. Йому вже дали назву — VUI-202012/01. Лікарі повідомляють, що мутована форма коронавірусу дуже швидко поширюється. Також вона може бути набагато небезпечнішою за звичайний коронавірус.

Сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що нова форма коронавірусу може бути небезпечною для дітей. Також новим штамом може заражатися більша кількість молодих осіб. Поки тривають детальні дослідження нової мутованої форми коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини