Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ заспокоїла щодо поширення нового штаму коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ заспокоїла щодо поширення нового штаму коронавірусу

Коронавірус мутує значно повільніше, ніж сезонний грип

22 грудня 2020, 14:50
Поділіться публікацією:

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я встигли заспокоїти тих, хто панікує через поширення нового штаму коронавірусу.  Таку інформацію передав ресурс CNBC. Експерти сказали, що у зв'язку з мутацією, нова форма почала швидше та легше поширюватися, але загалом це не впливає на загальні мутації та ускладнення хвороби. 

ВООЗ заспокоїла щодо поширення нового штаму коронавірусу

ВООЗ вважає мутацію коронавірусу нормальним явищем. Фото: РБК

ВООЗ запевняє, що всі віруси без винятку мають схильність до мутації. Більшість з них в основному не змінюють свій спосіб поширення, симптоми та перетікання хвороби в організмі людини. 

Яке значення і вплив має нова мутація коронавірусу наразі не відомо.

Також ВООЗ заявила, що попри мутації, вакцина від COVID-19 все одно діятиме на вірус та захищатиме імунітет.

Організація нагадала, що коронавірус мутує значно повільніше, ніж сезонний грип. Тому причин панікувати немає, але потрібно дотримуватися всіх епідеміологічних заходів та дбати самостійно про своє здоров'я та безпеку.

Нагадаємо, в ЄС розповіли, що пандемія COVID-19 може бути взята під контроль до кінця 2021 року. Згідно з прогнозами, для закінчення пандемії потрібно, щоб у 70% населення був імунітет до COVID-19.

Нині у світі з початку пандемії зареєстровано 77 мільйонів хворих, 54 мільйони одужали, більше як 1,7 мільйона людей померли.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що люди, які перехворіли COVID-19, досить часто допускають одну і ту ж помилку, яка може стати причиною серйозних наслідків. Терапевт Андрій Кондрахін заявив, що коли людина не доліковує коронавірусну інфекцію до кінця, то це може привести до повторної госпіталізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини