Головна Новини Суспільство медицина AstraZenecа об'єднається з російською вакциною "Супутник V"
commentss НОВИНИ Всі новини

AstraZenecа об'єднається з російською вакциною "Супутник V"

Спільні випробування були запропоновані Росією ще в кінці листопада

11 грудня 2020, 12:30
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 11 грудня, лабораторія AstraZeneca і Росія оголосили про проведення спільних клінічних випробувань двох вакцин проти нового коронавірусу. Про це повідомляє Le Figaro і РБК.

AstraZenecа об'єднається з російською вакциною "Супутник V"

Вакцина против коронавируса AstraZeneca

"Ми оголошуємо про старт програми клінічних випробувань для оцінки безпеки та імуногенності комбінації ASD1222, розробленої AstraZeneca, Оксфордським університетом та Sputnik V", — йдеться в заяві.

Відзначено, що тести будуть проводитися на людях від 18 років. Спільні випробування були запропоновані Росією ще в кінці листопада.

Як пише РБК, в компанії розповіли про подібність препаратів AZD1222 і "Супутник V", які створені на основі аденовірусних векторів з вбудованим шиповидним білком вірусу SARS-CoV-2.

Вчора вночі стало відомо, що FDA в США офіційно схвалило вакцину Pfizer, про що компанія повідомила в Twitter.

Цій події передувала вчорашня публікація результатів випробувань Pfizer в науковому виданні, бо AstraZeneca негласно звинуватила Pfizer в приховуванні даних і відсутності публікації в рецензованому науковому виданні. Крім того, 9 грудня стало відомо, що Туреччина відмовилася купувати російську вакцину проти коронавірусу. В той же день, 9 грудня, Канада оголосила, що схвалила вакцину альянсу Pfizer / BioNTech, ставши третьою країною після Великобританії й Бахрейну, яка дала зелене світло.

Нагадаємо, Південна Корея заявила нещодавно, що підписала угоду про постачання вакцин Pfizer і Moderna проти коронавірусу для 44 мільйонів людей в наступному році, але не поспішатиме з вакцинацією

Раніше "Коментарі" повідомляли, що адміністрація Трампа відмовилася від покупки ще 100 мільйонів доз вакцини Pfizer, поки компанія не виконає зобов'язання по інших міжнародним договорам.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини