Головна Новини Суспільство медицина Американський імунолог про імунітет після вакцини: сильніший, ніж після хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський імунолог про імунітет після вакцини: сильніший, ніж після хвороби

Точні терміни, коли найкраще зробити щеплення, необхідно обговорити з сімейним лікарем

8 листопада 2021, 16:16
Поділіться публікацією:

Центр із контролю та профілактики захворювань США (CDC) радить людям, які вже перехворіли на коронавірус, робити щеплення. Вакцинуватися слід через кілька місяців з моменту одужання. Про це в інтерв'ю виданню "РБК-Україна" розповів імунолог, лікар Умід Шарапов.

Американський імунолог про імунітет після вакцини: сильніший, ніж після хвороби

Вакцинація в Україні - фото з відкритих джерел

Лікар зазначив, що точні терміни, коли найкраще зробити щеплення проти коронавірусу, необхідно обговорити з сімейним лікарем.

Умід Шапаров підкреслив, що імунітет, який людина отримує після щеплення від COVID-19, є набагато сильнішим, ніж той, що формується після хвороби.

"Але наукові дослідження показують, що сила імунітету, який ми отримуємо від вакцинації, набагато стабільніша і набагато сильніша у порівнянні з тим імунітетом, який ми отримуємо після хвороби", — розповів фахівець.

Зазначимо, що, за словами голови Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшка, завдяки вакцинації медичним працівникам щогодини вдається рятувати десяток людей, які інфікувалися коронавірусом. Тому, вважає міністр, треба щеплюватися якнайшвидше. Крім того, Віктор Ляшко зазначив, що кількість місць із киснем у лікарнях скорочується з кожним днем. У зв'язку з цим невакцинованим громадянам слід швидше визначитися — робити щеплення чи ні.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" експерти оцінили наказ Міністерства охорони здоров'я України, який передбачає усунення від роботи нещеплених співробітників, та розповіли, до чого подібні обмеження можуть призвести та чи могла українська влада піти іншим шляхом. Крім того, фахівці прокоментували та законність таких рішень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини